Kultūras ziņas

BDO Balva jaunajiem māksliniekiem

Kultūras ziņas

Aijas Jurjānes mākslas albums un stipendija

Filmas "Zeme, kas dzied" zibakcija

Filmas «Zeme, kas dzied» tīmekļa vietnē varēs izzināt Dziesmu svētku tradīciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Tapusi filmas "Zeme, kas dzied" oficiālā tīmekļa vietne, kurā varēs sekot līdzi filmas tapšanas procesam, kā arī izzināt teju 150 gadus seno Dziesmu svētku tradīciju, informēja filmas pārstāvji.

Filmas režisors Māris Martinsons par filmas mājaslapas izveidi sacīja: "Mūsdienās kino nevar pastāvēt izolēti, tikai ekrānā. Dzīve ir dinamiska, un aizvien vairāk nozīmju atklājas, atsedzot aizkadru. Tas filmai palīdz būt laikmetīgajā informācijas plūsmā. "Zeme, kas dzied" gadījumā tas ir sevišķi nozīmīgi, jo tā ir vēsturiska filma – ir ļoti daudz materiāla, kuru nav iespējams iekļaut scenārijā, taču svarīgi šo informāciju nodot skatītājiem. Tas ir interesanti gan no vēsturiskā, gan no radošā aspekta."

Tīmekļa vietnē regulāri tiks publicētas podkāstu sarunas, dažādas publikācijas, foto, video un citi materiāli saistāmi ar filmu un pašiem svētkiem.

Topošā vēsturiskā spēlfilma "Zeme, kas dzied" atklās vēl neizstāstītos stāstus par pirmajiem latviešu Vispārējiem Dziesmu svētkiem  1873. gadā. Toreiz Rīgas Latviešu biedrības nama pārstāvjiem un pārējiem iesaistītajiem organizatoriem nebija nojausmas, ka svētku tradīcija varētu turpināties un pastāvēt arī pēc 150 gadiem. "Zeme, kas dzied" būs stāsts par brīvību, dziesmas spēku, pašapziņu, tradīciju un unikāliem cilvēkiem mūsu vēsturē, atklājot faktus un notikumus, kas bija iedīgļi Latvijas valsts veidošanai.

Filmas otrais filmēšanas posms sāksies 11. februārī, bet 11. janvārī filmas vajadzībām ar dronu tika uzfilmēts Rīgas bulvāru loks ap Brīvības pieminekli. Šajā notikumā arī tika atzīmēta filmas mājaslapas atklāšana, Rīgas Domas kora skolas jauktajam korim izpildot dziesmu "Rīga dimd!".

Filmas pirmizrāde lielākajos Latvijas kinoteātros iecerēta 2023. gada pavasarī, ieskandinot vasarā paredzētos jubilejas dziesmu svētkus. Filma top ar Latvijas Nacionālā kino centra atbalstu.

Filmas "Zeme, kas dzied" režisors ir Māris Martinsons, scenārija autori – Māris Martinsons un Dainis Īvāns. Filmas mākslinieks Mārtiņš Kalseris, operators Jānis Jurkovskis, komponists Jēkabs Jančevskis, kostīmu māksliniece Katrīna Liepa, grima māksliniece Beāta Rjabovska, producente Linda Krūkle. Filma top studijā "K Films". Vēsturiskajos tēlos iejutīsies aktieri Ģirts Ķesteris, Vilis Daudziņš, Andris Keišs, Andris Bulis, Ainārs Ančevskis, Nauris Brikmanis, Marta Lovisa Jančevska, operdziedātāja Marina Rebeka un citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti