Filmas «Turpinājums» un «Baltijas jaunais vilnis» iekļuvušas Kannu kinofestivāla tirgus skatē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Dokumentālās filmas "Turpinājums" un "Baltijas jaunais vilnis" ieguvušas ceļazīmi uz Kannu kinofestivāla tirgus skati "Marché du Film" 2017.gada maijā, aģentūra LETA uzzināja Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades birojā.

Filmas "Turpinājums" režisors ir Ivars Seleckis, savukārt filmu "Baltijas jaunais vilnis" režisē Kristīne Briede un Audris Stonis. Abas filmas top Nacionālā Kino centra programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei".

Selecka pilnmetrāžas dokumentālā filma "Turpinājums" vēsta par septiņiem bērniem septiņās dažādās Latvijas vietās - viņi sāk skolas gaitas, un neviens nezina, kas būs tālāk.

Šobrīd plānots, ka filma turpināsies ik pēc septiņiem gadiem, katrreiz jaunam režisoram fiksējot šo septiņu bērnu dzīves pavērsienus un līdz ar to arī visas valsts ceļu uz nākotni. Cikla pirmā filma, ''Turpinājums'', pie kuras strādā Seleckis, tiek veidota divu gadu garumā un iezīmēs starta punktu, sekojot septiņiem bērniem. Filma tiks pabeigta 2017.gada beigās un Latvijas simtgades svinību laikā piedzīvos pirmizrādi 2018.gada sākumā. Plānots, ka nākamās filmas tiks uzņemtas pēc septiņiem, 14 un vairāk gadiem.

Filma "Turpinājums" top filmu studijā "Mistrus Media", filmas operators ir Valdis Celmiņš, montāžas režisore - Andra Lejniece, producenti - Antra Gaile un Gints Grūbe.

Savukārt dokumentālā filma "Baltijas jaunais vilnis" stāsta par 60.gadu kinodokumentālistiem -

nu jau leģendāriem klasiķiem, kuri visās trijās toreizējās Baltijas republikās apmēram vienlaikus sāka jaunu laikmetu kinodomāšanā, intuitīvi sajūtot brīvības vēsmas, kas tolaik jundīja pasauli.

Filmas idejas autorei Kristīnei Briedei pievienojies viens no lietuviešu vidējās paaudzes spilgtākajiem dokumentālistiem Stonis. Filmas veidošanā piedalās arī igauņu kolēģi. Filmas producents ir Uldis Cekulis no "VFS Films".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti