Filmas «Mammu, es tevi mīlu» skatītāju skaits pārsniedzis 14 000

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Jau pirmajās divās filmas “Mammu, es Tevi mīlu” izrādīšanas nedēļās tās skatītāju skaits Latvijas kinoteātros pārsniedzis 14 000 skatītāju, ierindojot “Mammu, es Tevi mīlu” skatītāko filmu topa augšgalā, informē filmas veidotāji no studijas „Tanka”.

Spēlfilma “Mammu, es tevi mīlu” šobrīd tiek izrādīta kinoteātros visa Latvijā, kā arī Rīgā (Forum Cinema, Splendid Palace, Multikino, Cinamon).

Kā liecina Nacionālā Kino centra (NKC) apkopotā 2012. gada Latvijas kinoteātros skatītāko latviešu filmu statistika, pērn skatītākā latviešu spēlfilma bija „Sapņu komanda 1935”, kuru apmeklēja 46 095 skatītāju, savukārt filmai „Cilvēki tur” - 8646 skatītāji. 2011. gadā pārliecinoša līdere ar 32 420 skatītājiem bija režisora Arvīda Krieva filma „Dancis pa trim”, bet Jura Poškus filmu „Kolka Cool” noskatījās 4197 skatītāji. Kā LR un LTV vienotajai ziņu lapai pavēstīja NKC vecākā referente Elita Kalnaella, filmas „Kolka Cool” gadījumā statistikā apkopoti tikai 2011. gada rezultāti, taču filma izrādīta arī 2012. gadā, kad to noskatījušies apmēram tikpat daudz cilvēku.

Tikmēr spēlfilma “Mammu, es tevi mīlu” turpina savas festivālu gaitas. 2013. gada aprīlī tā piedalīsies nozīmīgā Starptautiskā Toronto kinofestivāla bērnu un jauniešu filmu sadaļas TIFF KIDS konkursa programmā. TIFF KIDS būs arī filmas Ziemeļamerikas pirmizrāde. Festivālā klātienē piedalīsies filmas režisors Jānis Nords.

Festivāls jau kopš 1976. gada norisinās Kanādā un ir atzīts par vienu no nozīmīgākajiem filmu industrijas notikumiem ne tikai Ziemeļamerikā, bet visā pasaulē. TIFF KIDS paredzēts atzītu Kanādas un starptautisko bērnu un jauniešu filmu izrādīšanai.

Kā iepriekš ziņots, spēlfilma “Mammu, es tevi mīlu” Berlīnes kinofestivāla sadaļā „GenerationKplus” ieguva žūrijas “Grand Prix” balvu kā labākā spēlfilma.

“Mammu, es tevi mīlu” ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē. Raimonds aizbēg no mājām, iekuļas apšaubāmā afērā ar lokālo prostitūtu, nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

Galveno varoni Raimondu filmā atveido Kristofers Konovalovs no Cēsīm, savukārt viņa mammas lomā iejutusies aktrise Vita Vārpiņa. Tāpat filmā piedalās aktrise Indra Briķe, Baiba Neja, Matīss Livčāns, Alvis Birkovs un Edgars Samītis. Vairākas svarīgas epizodiskas lomas filmā atveido savas profesijas patiesi pārstāvji - policisti, ārsti, skolotāji, orķestra dalībnieki, kā arī 6.vidusskolas direktors un diriģents Haralds Bārzdiņš.

“Mammu, es tevi mīlu” ir otrā studijas „Tanka” producētā pilnmetrāžas spēlfilma. 2010.gadā pirmizrādi un plašu skatītāju atsaucību piedzīvoja „Tanka” veidotā un Gata Šmita režisētā komēdija „Seržanta Lapiņa atgriešanās”, kurā Jānis Nords bija scenārija autors.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti