Kultūras ziņas

Imants Daksis – zāles pret steigu!

Kultūras ziņas

Kinolektoriju cikls par neprātu kinomākslā

"Fotogrāfija ar sievieti un mežakuili"

«Filmas arheoloģija» atklās fotogrāfijas ar sievieti un mežakuili noslēpumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Dokumentālo filmu cikla “Filmas arheoloģija” veidotāji 30.decembra vakarā Latvijas Televīzijas skatītājiem piedāvās ielūkoties režisora Arvīda Krieva 1980. gadu erotiskās detektīvfilmas “Fotogrāfija ar sievieti un mežakuili” aizliegtajās tēmās un filmas veidotāju atmiņās, kā arī atklāt leģendārās kailfotogrāfijas noslēpumu.

 „Mēs skatāmies, vai filma ir kļuvusi par mākslas faktu nesenajā kinovēsturē, un tāpēc izvēlamies tādas publikai ļoti intriģējošas filmas. Bija interesanti tagad paskatīties gan dzīves kontekstā, gan politisko notikumu kontekstā, gan cilvēku noskaņojuma kontekstā 80.gadus un šo filmu kā tolaik absolūtu skandālu Padomju Savienībā,” norāda filmas scenārija autore, kinokritiķe Daira Āboliņa.

Dokumentālo filmu cikla “Filmas arheoloģija” veidotāji pēta Arvīda Krieva skandalozo kriminālfilmu „Fotogrāfija ar sievieti un mežakuili”, kas pirms 30 gadiem Padomju Savienībā uzspridzināja kinoekrānus ar negaidītu, īpašu kino estētiku, atklājot ne tikai neparasta mīlas trijstūra attiecības, bet arī pirmo reizi latviešu filmā parādot aktrises kailfoto un runājot par tādu tabu tēmu kā Afganistānas kara sekas.

Latvijas Televīzijā “Filmas arheoloģijas” pirmizrāde, pēc kuras sekos filmas “Fotogrāfiju ar sievieti un mežakuili” demonstrēšana, 30. decembra vakarā pulksten 21.25.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti