Filmai «Spēlmanis» divas godalgas festivālā Portugālē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Setubalā, Portugālē notikušajā 30. Festroia Starptautiskajā filmu festivālā Latvijas/Lietuvas kopražojuma filma "Spēlmanis" ieguvusi divus apbalvojumus "Sudraba delfīns", lsm.lv pavēstīja Nacionālā Kino centra (NKC) Latvijas filmu nozares informācijas vadītāja Astra Spalvēna.

Festivālā par labāko aktieri atzīts Vitautas Kaniusonis un par labāko scenāriju apbalvoti Ignas Joninas un Kristupas Sabolius.

Filma tika iekļauta festivāla oficiālajā konkursa programmā un par balvām cīnījās ar vēl 13 filmām no dažādām valstīm. Desmit festivāla dienu laikā kopumā tika demonstrētas 188 filmas no vairāk nekā 40 valstīm. Šogad, lai atzīmētu festivāla 30. pastāvēšanas gadadienu, žūrijā tika uzaicināti iepriekšējo festivālu laureāti.

Kopražojumu no Latvijas puses producējis Roberts Vinovskis no filmu studijas "Lokomotīve", no Lietuvas puses - "Uļjanas Kim studija". Filmas operators ir Jānis Eglītis.

Tā ir pirmā Latvijas/Lietuvas kopražojuma spēlfilma pēdējo 20 gadu laikā. Filma tapusi gan ar Latvijas un Lietuvas nacionālo atbalstu, gan ar Eiropas Padomes filmu atbalsta fonda "Eurimages" finansējumu.

Šobrīd filmu studija "Lokomotīve" strādā pie jaunas kopražojuma filmas “Senekas diena”, kas tiek plānota kā Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un Francijas kopražojums.

Kā iepriekš vēstīts, filmas "Spēlmanis" pasaules pirmizrāde notika prestižajā Sansebastjānas filmu festivālā Spānijā. Filma izrādīta vēl virknē starptautisku festivālu. Varšavas filmu festivālā producents Roberts Vinovskis saņēma speciālo žūrijas balvu. Savukārt Lietuvā filma izpelnījusies Lietuvas filmu un televīzijas balvas "Sudraba dzērve"  divas galvenās balvas - par labāko filmu un labākajam režisoram.

Latvijā filmu “Spēlmanis” sāks izrādīt šī gada septembrī.

 

 

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti