Filmai «Mandela: Ilgais ceļš uz brīvību» pirmais oficiālais treileris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Publiskots pirmais oficiālais Apvienotās Karalistes un Dienvidāfrikas biogrāfiskās filmas „Mandela: Ilgais ceļš uz brīvību” treileris.

 

Pēc bijušā Dienvidāfrikas prezidenta un Nobela miera prēmijas laureāta Nelsona Mandelas 1994.gadā publicētās autobiogrāfiskās grāmatas motīviem veidotās filmas režisors ir Džastins Čedviks, kura talants vērtējams pēc filmas „Otra Boleinu meita” (2008), bet filmas scenārists – Viljamss Nikolsons, kura sniegums novērtēts ar pasaulē nozīmīgāko balvu nominācijām par filmu „Gladiators” (2000) un „Nožēlojamie” (2012).

Slaveno Dienvidāfrikas miera cīnītāju Mandelu filmā atveidos Idriss Elba, kura lielākais līdzšinējais panākums ir pērn saņemtais „Zelta Globuss” par izmeklētāja Džona Lutera lomu daudzsēriju mākslas filmā „Luters” (2010). Savukārt Nelsona Mandelas sievas Vinnijas loma uzticēta Naomi Harisai, kura nesen bija skatāma aģenta 007 meitenes lomā filmā „Operācija „Skyfall””.

Uzmanības vērts ir fakts, ka filmas izplatīšanas tiesības ieguvusi kompānija „Weinsten Company”. Tās līdzdibinātājs, bijušais „Mirimax Films” vadītājs Hārvijs Veinšteins tiek uzskatīts par vienu no talantīgākajiem un agresīvākajiem pretendentiem skrējienā pēc ASV Kinoakadēmijas „Oskariem”. Līdz šim viņš jau palīdzējis kārotās statuetes saņemt tādu filmu veidotājiem kā, piemēram, „Angļu pacients”, „Iemīlējies Šekspīrs” un „Labais Vils Hantings”.

Pa to laiku pats filmas varonis Nelsons Mandela atrodas slimnīcā Dienvidāfrikā. Kā ziņo mediji, 94 gadus vecā Mandelas stāvoklis ir kritisks, taču stabils.

ASV kinoteātros filma „Mandela: Ilgais ceļš uz brīvību” būs skatāma novembra beigās, bet Lielbritānijā pirmizrāde paredzēta 2014.gada 3.janvārī.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti