Filmā «Paradīze 89» radīts lielākais masu skats Latvijas jauno laiku kino vēsturē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Filmas "Paradīze 89" Baltijas ceļa fragmenta rekonstrukcijas filmēšanā piedalījās 700 dalībnieki, radot lielāko masu skatu un dalībnieku skaitu Latvijas jauno laiku kino vēsturē, ziņo Nacionālais kino centrs.

Filmēšanā Cēsu apkaimē piedalījās vairāk nekā 700 masu skatu dalībnieki, ģērbušies 80.gadu tērpos. Filmēšanā arī tika izmantotas padomjlaika automašīnas. Patiecoties cilvēku atsaucībai, filmēšanas kadra vajadzībām izdevās pilnībā rekonstruēt un ar Baltijas ceļa dalībniekiem piepildīt filmas kadrā redzamo ceļa posmu no Cēsīm uz Valmieru (P20), Bušu gravā.

Ar milzīgu patriotismu un nesavtīgumu bija ieradušies aptuveni 400 brīvprātīgie un 300 uzrunātie masu skatu dalībnieki, kuri visas dienas garumā, karstā saulē, drosmīgi un pacietīgi pildīja visus filmēšanas grupas norādījumus, ziņo filmas uzņemšanas grupa un studija “Tasse Film”.

Jau tika ziņots, ka kopš jūlija sākuma vienu no sešām spēlfilmām Nacionālā kino centra programmā “Latvijas filmas Latvijas simtgadei” uzņem jaunā režisore Madara Dišlere. Tā būs gandrīz autobiogrāfiska filma visai ģimenei, mazas meitenes pieaugšanas stāsts Latvijai vēsturiski nozīmīgajā Atmodas laikā. Tas ir laiks, kad Latvija kā neatkarīga valsts bija tikai vēl sapnis, un katrā bija mazi sapņi par to, kāda būs atkal brīvā Latvija. Šajos vairāk nekā divdesmit gados ir izaugusi jauna paaudze.

2016. gada ziemā bija pabeigts filmēšanas periods studijas otrajai spēlfilmai – režisora Jāņa Norda “Ar putām uz lūpām”, kas pirmizrādi piedzīvos 2017. gadā. Spēlfilma “Paradīze ‘89” ir studijas trešā pilnmetrāžas filma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti