Rīta Panorāma

Krievijā aiztur ietekmīgu reliģiskas sektas līderi

Rīta Panorāma

Intervija ar Birutu Tilgali un Gunti Kareli

Kirgizstānā uzņem filmu par Covid-19 laiku

Filma par Covid-19 laiku Kirgizstānā izgaismo valdības kļūdas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kirgizstānā filmu mākslinieki radījuši filmu par Covid-19 laiku. Tajā režisori izcēluši Kirgizstānas valdības kļūdas un neizdarības pandēmijas laikā, kā arī ikdienas sadzīvi.

"Pirms rītausmas" ir filma, kas sadalīta astoņās mini sērijās. Sižets risinās ap kādu ģimeni, kas dzīvo Kirgizstānā Covid-19 uzliesmojuma laikā. Režisors Abeks Derbekovs skaidro, ka tas ir stāsts par sāpēm un zaudējumu, kā arī par uzupurēšanos un drosmi.

“Mūsu filma ir sadalīta astoņās mini sērijās un aizskar ļoti būtiskas tēmas. Galvenā ir pandēmija un vienkāršu cilvēku liktenis tās laikā. Otra galvenā tēma ir gatavošanās vēlēšanām.

Pavisam drīz – oktobrī – šeit gaidāmas parlamenta vēlēšanas.

Un tās ietekmē visus Kirgizstānas sabiedrības slāņus,” norāda režisors.

Covid-19 Centrālāziju skāris īpaši smagi. Kirgizstānā, kur dzīvo nedaudz vairāk par sešiem miljoniem cilvēku, saslimšana atklāta vairāk nekā 45 tūkstošiem. Bet miruši vairāk nekā tūkstotis. Pandēmija arī izgaismojusi vairākas problēmas, īpaši slikto veselības aprūpes stāvokli.

Abeks Derbekovs stāsta: “Ideja radās vasarā pandēmijas laikā. Kirgizstāna ir daudz zaudējusi pa šo laiku. Vienubrīd bijām pirmā valsts pasaulē pēc mirušo skaita attiecībā pret iedzīvotāju daudzumu.

Šādu situāciju nevar ignorēt arī radošā industrija.”

Stāsts ir par kādu vīrieti, kurš brīvdienās atgriežas savā dzimtenē, lai apciemotu ģimeni. Vīrusa izplatības dēļ viņš paliek Kirgizstānā un cīnās ar valsts birokrātisko un korumpēto sistēmu, lai piekļūtu veselības aprūpes pakalpojumiem. Sākotnēji seriālu izrādīs Kirgizstānas televīzijā, bet vēlāk to būs iespējams skatīties arī vietnē "Youtube".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti