Filma «Modris» iekļauta Toronto festivāla oficiālajā programmā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jura Kursieša debijas filma "Modris" iekļauta prestižā Toronto filmu festivāla oficiālajā izlasē. Festivālā filma "Modris" piedzīvos savu pirmo seansu - pasaules pirmizrādi.

Līdzās Kannu, Berlīnes, Venēcijas un Sandānsas festivāliem Toronto filmu festivāls ir viens no lielākajiem kino nozares notikumiem pasaulē. Šogad festivāls norisināsies no 4. līdz 14.septembrim.

"Modris" ir pirmā Latvijas filma, kas piedalās Toronto filmu festivālā.

"Filmas "Modris" iekļaušana Toronto filmu festivāla programmā ir augsta atzinība Latvijā tapušajai filmai. Toronto festivāls pēdējos gados ir kļūvis par vienu no nozīmīgākajiem pasaules festivāliem, īpaši ietekmējot filmu izredzes un tirgu Ziemeļamerikā", norāda Nacionālā kinocentra vadītāja Dita Rietuma.

Toronto festivāls katru gadu pulcē vairākus tūkstošus filmu industrijas pārstāvju.

Filma "Modris" iekļauta Toronto filmu festivāla Mūsdienu pasaules kino programmā. Filma sacentīsies par festivāla skatītāju simpātiju balvu. Pagājušajā gadā festivāla galveno balvu ieguva "oskarotā" filma "12 gadi verdzībā".

Kā jau iepriekš ziņots, Eiropas pirmizrāde filmai "Modris" notiks Sansebastjanas festivālā, kas norisināsies Spānijā septembra beigās. Savukārt uz Latvijas kinoteātru ekrāniem "Modris" nonāks 24.oktobrī.

Filmas "Modris" stāsts balstīts uz patiesiem notikumiem. Filma attēlo tikko pilngadību sasnieguša puiša liktenīgu dzīves posmu - konflikts ar māti iziet no rāmjiem un par sīku zādzību māte savu dēlu nodod policijai. Tas puisi noved krustcelēs ar Latvijas tiesu sistēmu un attiecībām ar vienaudžiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti