Filma «Mans mīļākais karš» iekļauta Ansī animācijas filmu festivāla konkursa skatē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Režisores Ilzes Burkovskas-Jakobsenas pilnmetrāžas animācijas filma "Mans mīļākais karš", kas tapusi Latvijas studijā “Ego Media”, atlasīta konkursa skatei Ansī starptautiskajā animācijas filmu festivālā (Festival international du film d'animation d'Annecy) Francijā, medijus informē filmas pārstāvji.

Autobiogrāfiskos motīvos balstītais stāsts par padomju Latvijā pavadītu bērnību veidots kā Latvijas un Norvēģijas kopražojums, nacionālo pirmizrādi Latvijā filma piedzīvos rudenī.

Ansī starptautiskais kinofestivāls, kas Francijā notiek jau kopš 1960. gada, ir viens no būtiskākajiem un prestižākajiem animācijas filmu festivāliem pasaulē, atzīmē filmas veidotāji. Šogad festivāls pārcelts uz virtuālo vidi un notiks no 15. līdz 30. jūnijam.

Filma “Mans mīļākais karš” iekļauta festivāla pilnmetrāžas konkursa programmā “Contrechamp”, kurā tiks izrādītas 10 pilnmetrāžas animācijas filmas no visas pasaules. Šajā konkursā pagājušā gadā galveno balvu saņēma Ginta Zilbaloža filma “Projām”.

Filma ir Latvijas un Norvēģijas kopražojums, un tās veidošana no scenārija līdz pabeigšanai ilga gandrīz astoņus gadus. 2014.-2017. gadā filmas ražošana tika finansēta Nacionālā kino centra konkursos, bet 2019. gada rudenī ar kampaņu kolektīvā ieguldījuma platformā projektubanka.lv tika atbalstīta filmas pabeigšana.

Filma "Mans mīļākais karš"
Filma "Mans mīļākais karš"

Filmas producents Guntis Trekteris atzīmē: "Esam gandarīti, ka filmas veidotāju milzīgo darbu ir novērtējis pasaulē zināmākais animācijas filmu festivāls. Protams, nekas nevar līdzināties pārdzīvojumam, kādu mēs piedzīvotu klātienē, pirmizrādot filmu Ansī kinozālē prasīgai starptautiskai auditorijai,

taču esam pārliecināti, ka festivāla norise virtuālā vidē ļaus to "apmeklēt" lielākam skatītāju un industrijas pārstāvju skaitam, kas noteikti sekmēs filmas turpmāko izplatīšanu visā pasaulē."

Filma “Mans mīļākais karš” ir animēts dokumentālais stāsts, pilns sirsnības un godīguma, par pieaugšanu absurda pilnajā laikā no 70. gadiem līdz Latvijas neatkarības atjaunošanai. Filmas pamatā ir režisores Ilzes Burkovskas-Jakobsenas atmiņās balstīti autobiogrāfiski motīvi. Vēsturiskiem faktiem, sadzīviskām reālijām un personiskām atmiņām savijoties ar humoru, nopietnību un atklātību, veidojas cilvēciska un dzīva liecība par vēsturiski nozīmīgu laiku.

Filmas režisore Ilze Burkovska-Jakobsena uzsver: "Filmas iekļaušana konkursa programmā, turklāt

animācijas “Mekā” Ansī, ir sapņa piepildīšanās. Un filmas pamatjautājums – cik liela nozīme ir katra cilvēka atbildībai, drosmei un ticībai – ir svarīgs gan pagātnē, gan šobrīd, gan Latvijā, gan citur pasaulē."

Filmu veidojuši mākslinieki Sveins Nīhuss (Svein Nyhus), Krišjānis Ābols, Kerija Arne, Toms Burāns, Laima Puntule, Harijs Grundmanis, Nils Hammers, Arnis Zemītis. Mūziku filmai komponējis Kārlis Auzāns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti