Filma «Mans mīļākais karš» būs izrādīta gandrīz 20 kinofestivālos visā pasaulē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Režisores Ilzes Burkovskas-Jakobsenas pilnmetrāžas animācijas filma "Mans mīļākais karš", kas 25. septembrī startēs Latvijas kinoteātru repertuārā, tuvāko mēnešu laikā būs izrādīta jau gandrīz 20 dažādu valstu filmu festivālos, tostarp Spānijā, Dienvidkorejā un Kanādā, informēja filmas veidotāji.

Dokumentālā animācija Mans mīļākais karš līdz šim ir demonstrēta Ansī festivālā Francijā, kur tā saņēma balvu programmā “Contrechamp”, Norvēģijas starptautiskajā kinofestivālā un pasaules animācijas profesionāļiem nozīmīgajā festivālā “Fantoche” Šveicē.

Šajās dienās filma tiek izrādīta festivālā Helsinkos, Somijā, bet tuvākās nedēļās – Otavā, Kanādā, un Āzijas reģionā svarīgajā Pusanas starptautiskajā kinofestivālā Dienvidkorejā. Viena no lielākajām auditorijām, kam paredzēts izrādīt filmu, ir saistīta ar “Ajyal” kinofestivālu Katarā – pēc tā filmu varēs vērtēt skatītāji reģionā no Ēģiptes līdz pat Pakistānai. Šobrīd notiek arī pārrunas par filmas izrādīšanu kino, TV un VOD platformās, piemēram, Francijā.

Filmas producents Guntis Trekteris atzīmēja:

“Filmas veidotājiem par prieku “Mans mīļākais karš” varētu būt šobrīd visvairāk skatītā Latvijas filma pasaulē.

Filmas pieprasījums un novērtējums liek domāt, ka tieši personiskais un patiesais spēj aizskart kādu universālu stīgu. Ikviens var izlasīt vēstures faktus grāmatā, taču filma atklāj būtisko – kādas bija sajūtas, dzīvojot konkrētā laikā. Un dokumentālā animācija, kādā veidota šī filma, ir ideāls formāts, kurā apvienot reālus faktus ar atmiņām un iztēli."

Filma “Mans mīļākais karš” ir animēts autobiogrāfisks stāsts par pieaugšanu, filmas veidotāju vārdiem, “absurda pilnajā laikā” no 70. gadiem līdz Latvijas neatkarības atjaunošanai.

Filma tapusi, studijai “Ego Media” sadarbojoties ar “Tritone Studio” no Latvijas un “Bivrost Film” no Norvēģijas, tā veidota ar Nacionālā kino centra un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Filmas radošās grupas sastāvu veido mākslinieki Sveins Nīhuss (Svein Nyhus), Krišjānis Ābols, Kerija Arne, Toms Burāns, Laima Puntule, Harijs Grundmanis, Nils Hammers, Arnis Zemītis. Mūziku filmai komponējis Kārlis Auzāns. Filmas veidošana ilga astoņus gadus, tā ir Latvijas un Norvēģijas kopražojums. 2019. gada rudenī filmas pabeigšana tika atbalstīta ar kampaņu kolektīvā ieguldījuma platformā projektubanka.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti