Filma «Mammu, es tevi mīlu» ieguvusi trīs balvas Grieķijas kinofestivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Režisora Jāņa Norda spēlfilma "Mammu, es tevi mīlu" ieguvusi trīs balvas Olimpijas Starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā Grieķijā (Olympia International Film Festival for Children and Young People).

Filma ieguvusi balvas kategorijās "Labākā spēlfilma" ("Grand Prix") un "Labākais scenārijs". Savukārt, filmas galvenā varoņa atveidotājs Kristofers Konovalovs saņēmis Grieķijas aktieru ģildes balvu kā labākais aktieris.

Spēlfilma "Mammu, es tevi mīlu" ir nominēta piecās kategorijās arī nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps".

Filmu Latvijas kinoteātros ir noskatījušies vairāk nekā 43 000 skatītāju.

Kā esam vēstījuši, "Mammu, es tevi mīlu" tiks virzīta ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars". Tā jau ir ieguvusi vairāk nekā 15 balvu nozīmīgos starptautiskos kino festivālos Eiropā, ASV un Āzijā. Filmas izplatīšanas tiesības ir iegādājusies Nīderlande, Dienvidkoreja, Islande, Zviedrija, Šveice un Indija.

"Mammu, es tevi mīlu" ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē. Raimonds aizbēg no mājām, iekuļas apšaubāmā afērā ar lokālo prostitūtu, nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti