Filma «Ģimenes lietas» iekļauta «ZagrebDox» desmitgades labāko filmu sarakstā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Režisora Andra Gaujas dokumentālā filma “Ģimenes lietas” iekļauta “ZagrebDox” desmitgades labāko filmu sarakstā, lsm.lv pavēstīja filmas producente Madara Melberga.

Izlasi veido Horvātijas filmu festivāls “ZagrebDox”, kurš dokumentālo filmu vidē ir labi zināms. Līdzās režisora Andra Gaujas “Ģimenes lietām” desmitniekā ir tādas filmas Vernera Hercoga līdzproducētā “The act of Kiling” (Nogalināšanas anatomija) un režisora Pirjo Honkasalo “The 3 Rooms of Melancholie” (Trīs Melanholijas istabas).

Neskatoties uz uz to, ka filma Latvijā tika uzņemta ar dalītām jūtām, pasaules dokumentālo filmu kontekstā tā ir labi zināma un ieguvusi ne vienu vien augstas klases novērtējumu. Iespējams, atšķirīgā filmas uzņemšana Latvijā un pasaulē saistīta ar filmas samērā melno sižetu un skandalozo raksturu, kuru pašmāju skatītājs uztvēra pārāk personiski. Filma līdz šim bijusi  konkursa skatēs festivālā IDFA un ieguvusi pasaules labākās dokumentālās filmas tilulu ASV lielākajā dokumentālo filmu "Silverdocs".

“ZagrebDox” izlasē filma ir astotajā vietā.

Tā nav pirmā reize, kad latviešu dokumentālā filma ierindota nozīmīgā izlasē. Režisora Ivara Kraulīša filma “Baltie zvani” deviņdesmitajos gados tika iekļauta pasaules visu laiku labāko īsfilmu sarakstā.

Kā iepriekš vēstīts, šobrīd režisors Andris Gauja veido savu pirmo aktierfilmu “Izlaiduma gads”. Filmas darba process ir finiša taisnē. Režisors iepriekš solīja, ka pirmizrāde Latvijā varētu notikt šī gada rudenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti