Filma «Dvēseļu putenis» pieejama tiešsaistē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 27. marta filmu “Dvēseļu putenis” iespējams noskatīties studijas “Kultfilma” un “Latvijas Filma” "Vimeo" kanālos, medijus informē filmas pārstāvji. Filma skatāma par maksu, un daļa no ienākumiem tiks ziedota Latvijas kino vecmeistaru atbalstam.

"Vimeo" pieejamā informācija liecina, ka filma skatāma tikai Latvijas teritorijā.

“Ņemot vērā, ka filmu šobrīd nav iespējams vērot uz lielajiem ekrāniem, esam nolēmuši to padarīt pieejamu plašākai auditorijai agrāk, nekā sākotnēji bija plānots. Filmas radošās komandas vārdā aicinu šo laiku, kad mums visiem nācies nedaudz pierimt ierastajā ikdienas skrējienā, izmantot jēgpilni un veltīt lietām, kurām līdz šim laika, iespējams, pietrūcis. Varbūt ir īstais brīdis, lai ne vien noskatītos “Dvēseļu puteni”, bet arī izzinātu mūsu tautas vēsturi, pieredzi un nodotu Latvijas rašanās stāstu jaunākajai paaudzei,” stāsta filmas režisors Dzintars Dreibergs. “Esam nolēmuši vienu eiro no katra veiktā filmas pirkuma novirzīt izcilo Latvijas kino vecmeistaru atbalstam. Viņu ieguldījums Latvijas kino attīstībā ir nenovērtējams, taču ikdiena pašlaik ir neskaitāmu izaicinājumu pilna,” piebilst režisors.

Šai iniciatīvai pievienosies arī izplatītājs “Latvijas Filma”, ziedojot 1 eiro ne tikai no katras veiktās filmas “Dvēseļu putenis” nomas, bet arī no visām “Latvijas Filma” "Vimeo" kanālā pieejamajām maksas filmām.

Ziedojumi pie to saņēmējiem tiks nogādāti centralizēti ar Latvijas Kinematogrāfistu savienības atbalstu. Organizācijas valdes priekšsēdētāja, filmu māksliniece Ieva Romanova atzinīgi vērtē šo iniciatīvu: “Pašlaik daudzi kino vecmeistari dzīvo ļoti pieticīgos apstākļos. Diemžēl Latvijas Kultūrkapitāla fonda budžets ir ierobežots, tādēļ stipendiju par mūža ieguldījumu saņem tikai neliela daļa mākslinieku, kaut arī pelnījuši to būtu daudzi. Pensijas, ko saņem šie cilvēki, ir salīdzinoši mazas, tādēļ jebkurš atbalsts ir nozīmīgs.”

Filma “Dvēseļu putenis” pirmizrādi piedzīvoja 2019. gada 8. novembrī. Tās darbība risinās 100 gadus senā pagātnē, kad sešpadsmitgadīgais Artūrs dodas strēlniekos un kopā ar draugiem cīnās par brīvību – pat tad, kad neviens nezina, kurā pusē tā meklējama.

Galveno varoni filmā atveido Oto Brantevics no Turlavas. Filmas aktieru ansamblī ir Vilis Daudziņš, Mārtiņš Vilsons, Rēzija Kalniņa, Raimonds Celms, Gatis Gāga, Jēkabs Reinis, Renārs Zeltiņš, Ieva Florence, Grēta Trušiņa un daudzi citi.

Filmu veidojuši kino profesionāļi no Latvijas un citām valstīm – režisors un producents Dzintars Dreibergs, Rīgā dzimušais scenārists, Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, galvenais operators, Starptautiskajai Kinooperatoru federācijas balvai IMAGO nominētais Valdis Celmiņš, komponiste, prestižās "Emmy" balvas laureāte Lolita Ritmanis, producente Inga Praņevska, "Casting Bridge" aktieru atlases režisore Gunita Groša, galvenais mākslinieks Juris Žukovskis, galvenā kostīmu māksliniece Sandra Sila, galvenā grima māksliniece Dzintra Bijubena, studija "Kultfilma" un citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti