Festivālu «Artdocfest/Riga» pārceļ uz nākamo gadu; tiešsaistē piedāvās alternatīvu versiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Saistībā ar ārkārtas situāciju valstī dokumentālā kino festivāla “Artdocfest/Riga” organizatori nolēmuši festivālu pārcelt uz nākama gada aprīli. Festivāla norise bija paredzēta no 2020. gada 26. novembra līdz 1. decembrim, un šajā laikā skatītājiem piedāvās alternatīvu festivāla versiju tiešsaistē.

Festivāla klātienes versija tiek pārcelta uz 2021. gada aprīli. Festivāla rīkotāji paziņojumā medijiem skaidroja, ka festivāla programmā centīsies saglabāt iecerēto filmu un industrijas pasākumu laika grafiku, žūriju, kā arī atklāšanas koncertu par godu Jura Podnieka 70. gadu jubilejai Rīgas Domā ar maestro Gidona Krēmera un “Kremerata Baltica” piedalīšanos.

“Šajā ārkārtas situācijā mēs esam pieņēmuši lēmumu atteikties no festivāla tiešsaistes versijas, jo esam pārliecināti, ka tikai dzīvā saiknē starp skatītājiem un filmu veidotājiem, pirmizrāžu burvībā uz lielā ekrāna, un padziļinātās nozares pārstāvju diskusijās slēpjas patiesā nozīme tam, ko mēs saucam par īstu kino festivālu,” paziņojumā medijiem skaidroja festivāla rīkotāji.

Taču šobrīd, lai iepriecinātu kino skatītājus un turpinātu interesentu saikni ar augstas klases kino mākslas darbiem arī ārkārtas situācijas apstākļos, gaidāma alternatīva festivāla versija tiešsaistē, kas norisināsies iepriekš paredzētajā festivāla norises laikā no 26. novembra līdz 1. decembrim.

Šajā laikā katru dienu Latvijas publikai bez maksas tiks piedāvāta viena nesen starptautiskus panākumus un atzinību guvusi filma.

Filmai tiks nodrošināts tulkojums – būs subtitri latviešu vai angļu valodās.

Tiešsaistes festivāla programma tiks izziņota tuvākajās dienās festivāla mājaslapā.                     

KONTEKSTS:

Covid-19 uzliesmojuma laikā pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Valdība pastiprināja drošības pasākumus, taču saslimstība ar Covid-19 turpināja pieaugt.

Novembrī Covid-19 izplatības ierobežošanai Latvijā valdība nolēma atkārtoti valstī izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā no 9. novembra līdz 6. decembrim un kuras laikā būs jauni stingrāki ierobežojumi

Tai skaitā līdz 6. decembrim tiek atcelti un aizliegti visi klātienē notiekošie publiskie kultūras pasākumi. Darbu, atsakoties no pasākumu organizēšanas, varēs turpināt muzeji, bibliotēkas, kultūras centri un citas kultūrvietas ierobežotā darba laikā – no pulksten 06:00 līdz pulksten 20:00.                                

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti