Festivāls «Kino Pedālis» aicina iesniegt filmas konkursam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 13.-15.maijam notiks pirmais velo – kino festivāls “Kino Pedālis”. Pasākums aizsāks tradīciju ik gadu Valmierā un apkārtējos novados pulcināt velo un kino draugus, lai veselu nedēļas nogali izbaudītu riteņbraukšanu neparastā duetā ar kino. Festivālā īpaša vieta ir atvelēta “Kino naktij” un filmu konkursam par un ap velo tēmu, tādēļ iesniegt savu filmu, pretendējot uz 500 eiro balvu, ir aicināti gan pieredzējuši filmu veidotāji, gan jaunie režisori!

Iesniegšanas termiņš – 2016.gada 1.maijs. Filmu konkursa galvenais nosacījums ir saturisks ekranizējums kādai no velo kultūras un riteņbraukšanas kā dzīvesveida šķautnēm. Festivālā īpaši tiek gaidītas īsfilmas (līdz 30 min), kā arī vidēja garuma filmas (30 - 60 min). Filmas veidošanas gads nav ierobežots, tiek gaidītas gan jaunas, gan senākas, bet maz redzētas filmas. Ja mīli gan velo, gan kino, tad neturi filmu zem pūra, bet parādi citiem un iedvesmo! Plašāka informācija par konkursa noteikumiem un pieteikšanās festivāla mājas lapā –  www.kinopedalis.lv.

Visas filmas, kas festivāla rīkotāju skatījumā saturiski un tehniski atbildīs iesniegšanas nosacījumiem tiks iekļautas festivāla “Kino nakts” programmā, kā arī to autori saņems festivāla piemiņas balvas. Konkursa uzvarētājfilmu, kuras veidotāji saņems 500 eiro naudas balvu, noteiks žūrijas komanda – režisors Ivars Zviedris, "Eži" radošo projektu vadītājs Uģis Melderis, Valmieras pilsētas pašvaldības kultūras projektu vadītāja Liene Kalnella, kā arī skatītāju balss festivāla laikā.

Festivālu “Kino Pedālis” piektdien, 13.maijā, atklās “Kino nakts” ar septiņiem pop-up kinoteātriem, filmu konkursu un kino par velo tēmu. Sestdien, 14.maijā, notiks interaktīva spēle – piedzīvojumu velo brauciens Valmierā un apkārtējos novados, kino  performances, velo paraugdemonstrējumi, “Velo bazārs” un balle, bet svētdien, 15.maijā, festivālu noslēgs laiskas “Velo brokastis”.

Pasākumu rīko aktīvā tūrisma centrs “Eži” ciešā sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, Kocēnu novada pašvaldību, Burtnieku novada pašvaldību un “Valmiermuižas alus”  darītavu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti