Festivāls «2Annas» dodas tūrē: Kurzemes kultūrvietās notiks īsfilmu seansi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls “2Annas” šovasar dosies uz Kurzemi, lai piedāvātu īsfilmu seansos dažādās kultūrvietās Pāvilostā, Pedvālē un Cīravā, kā arī attālināti, informēja festivāla rīkotāji.

Festivāls “2Annas” jau vairāk nekā 10 gadus vasaras sezonā dodas ceļojumā pa Latviju, lai dotu iespēju arī reģionos iepazīties ar jaunākajām un inovatīvākajām īsfilmām no visas pasaules.

21. augustā Pāvilostā, notiks labāko Baltijas īsfilmu programmas seanss “Tur ārā”. Tajā iekļautas tādas filmas kā Lailas Pakalniņas “Pirmais tilts”, Beates Olektes “Tukša tuba tālu skan” un Kārļa Vītola animācija “Gulbju jaunava”. Tāpat varēs iepazīties ar dažādām igauņu un lietuviešu režisoru īsfilmām, piemēram, “Apjukums” (Petras Kuneika) vēstīs par Danielu, 21. gadsimta vīrieti, kurš cenšas saprast, kāda ir viņa nozīme sabiedrībā. Mēģinādams sekot iepriekšējo paaudžu vīrišķības mītiem, Daniels nonāk absurdās situācijās.

Vēl viens Baltijas īsfilmu seanss, “Saplūšana,” tiks izrādīts Pedvāles Mākslas parkā – 26. augustā. Programmā gan Matīsa Kažas spēlfilma “Kad tu skaties uz mani” un Annas Ansones “Klusā daba”, gan animācijas filmas – Zanes Oborenko “Cerība” un Lienes Rubanes “Vēl nav dzīvs”, kas raksturota kā audiovizuāla pieredze, kurā jūtama vēl kāda dzīves dimensija, ceļojums, kurā satiekas atmiņas, sapņi un realitāte.

Īpašā seansā “2Annas” piedāvās iepazīties ar šī gada apbalvotajām festivāla filmām, starp kurām arī “Pēdējā stunda” (Argentīna) – dokumentāla/eksperimentāla īsfilma, kas saņēma “Grand Prix” balvu. “Poētiska dokumentālā filma, kas ar iespaidīgu tēlu palīdzību stāsta par cilvēku, dabas un garu mijiedarbību attālā mūsu planētas nostūrī,” par filmu izteicies žūrijas pārstāvis Stefans Doblers. Programmā iekļauta arī īsfilma “Lūsis pilsētā”, kuru par labāko atzina bērnu žūrija. Tas viss – 2. septembrī biedrības “Cita Abra” telpās Cīravas dzirnavās.

Iespēja vērot seansus būs pilnīgi visiem – pirmo reizi “2Annas” piedāvās gan seansus klātienē, ievērojot visus epidemioloģiskās drošības pasākumus un uzrādot Covid-19 sertifikātus, gan iespēju piedalīties tiešsaistē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti