Festivāls «2Annas» aicina pusaudžus uz sociāli un politiski aktīvām filmām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

24. Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls “2Annas” aicina 12-18 gadus vecu skolēnu klašu kolektīvus apmeklēt Starptautiskā jauniešu īsfilmu konkursa seansu trešdien, 12. februārī kinogalerijā “KSuns”. Jauniešiem, kas apmeklēs seansu, būs ļoti nozīmīga loma, – viņi būs festivāla žūrija, kas noteiks filmas – “2Annas” bērnu un jauniešu konkursa uzvarētājas, medijus informē festivāla pārstāvji.

Jauniešu programmā iekļautas 7 sociāli un politiski aktīvas, diskusiju rosinošas filmas, kuru saturs ne tikai atspoguļo aktuālas tēmas, bet arī attīsta kritisko domāšanu un medijpratību.

“Šī būs unikāla iespēja redzēt to, ko nevarēs noskatīties nekur citur,” uzsver festivāla rīkotāji.

Filma "Ziedēšana"
Filma "Ziedēšana"

“Jauniešu programmai dots nosaukums “Jūti mani”. Pieaugušie neizprot, kā jūtas tīneidžeri, tādēļ jaunieši emocionāli saceļas, pieprasa atzīšanu un savu vietu pasaulē.

Programmā iekļautās filmas stāsta par jauniešu pārtapšanu no bērniem par pieaugušajiem, ieiešanu pieaugušo pasaulē.

Dažās filmās šī tēma atspoguļota burtiski, caur jaunieša ķermeni, kā piemēram, filmā “Ziedēšana”, kas stāsta par kādas meitenes pārtapšanu no bērna par sievieti, pieredzot pirmās mēnešreizes. Savukārt filmā “Jupiters” stāstīts par meiteni, kuras ģimene ir iesaistījusies kādā ar pašnāvības ideju apsēstā sektā, un tic, ka pēc suicīda viņu dvēseles tiks aiznestas uz citām galaktikām. Ģimene dodas uz kalniem, lai veiktu suicīdu. Meitene atsakās veikt pašnāvību, sarauj saikni ar ģimeni, un pēdējā brīdī viņai izdodas apturēt ģimenes suicīdu,” stāsta festivāla “2Annas” bērnu un jauniešu programmas kurators Rons Rozenbergs.

Filma "Boje"
Filma "Boje"

Starptautiskā Jauniešu īsfilmu konkursa programma:

  • “Ziedēšana” (režisore Dora Šustić / Čehija / 2018 / spēlfilma). Māsas Alma (11) un Lila (6) kopā rotaļājas vannā. Kādu vakaru Almu pārsteidz neparasta sajūta – viņai sākas mēnešreizes, iezīmējot pirmo soli viņas pārtapšanā no bērna par sievieti.
  • “Kāpēc gliemežiem nav kāju” (režisore Aline Höchli / Šveice / 2019 / animācija). Gliemežiem ir grūti sekot līdzi kukaiņu pilsētas straujajiem notikumiem. Kad iestājas finanšu krīze, strādīgās bites redz tikai vienu risinājumu.
  • “Boje” (režisori Andreas Cordes un Robert Köhler / Vācija / 2019 / spēlfilma). Boje ar tēvu Holku dzīvo piekrastes pilsētiņā. Viņa prātu nodarbina daudzi jautājumi, uz kuriem atbildēt nav viegli. Kā es varu zināt, ka kādu mīlu? Kur es biju pirms piedzimšanas? Kā lai es zinu, ka šobrīd nesapņoju?
  • “Talantu meklētājs" (režisors José Herrera / Spānija / 2018 / animācija). Dominiks bija Parīzes prestižākais talantu meklētājs. Tagad viņš dzīvo savas pagātnes ēnā. Līdz brīdim, kad atklāj spāņu flamenko dejotāju Sofiju, kura Spānijas pilsoņu kara dēļ pārcēlusies uz Franciju.
  • “Kurkulis” (režisors Jean-Claude Rozec/ Francija / 2019 / animācija). Es biju maziņš, bet visu ļoti labi atceros. Mamma un tētis neko nenojauta, bet es zināju. Šūpulī negulēja mans brālis. Tas biji tu! Tev bija jokaina seja un tu odi... Vai ne, kurkuli?
  • “Azade” (režisors Mirabbas Khosravinezhad / Irāna / 2019 / spēlfilma). Azade dzīvo kādā ciematā kopā ar ģimeni. Viņa vēlas doties uz pilsētu, lai pēdējo reizi apciemotu savu tēvu, bet viņas māte un brālis to nepieļauj…
  • “Jupiters” (režisors Benjamin Pfohl / Vācija / 2019 / spēlfilma). Pēc dažām stundām bīstamā attālumā zemei garām trauksies komēta Kalipso. Kautrīga pusaudžu meitene kopā ar ģimeni dodas uz lauku namiņu Alpu kalnos, kamēr visu pasauli pārņem dabas katastrofas.

Filma “Talantu meklētājs"
Filma “Talantu meklētājs"

Papildus, 11.un 12. februārī Bērnu Zinātnes centrs “Tehnoannas pagrabi” aicina ikvienu interesentu uz atvērto durvju dienu un īsfilmu.

Pilna festivāla konkursa programma pieejama festivāla mājaslapā.

Biļetes, apmeklējot seansu 12. februārī kopā ar klasi, var rezervēt piezvanot festivāla producentei Agnesei Krastkalnei tālr. 27502343 vai rakstot uz [email protected] , un iegādāties pirms seansa kino galerijā “KSuns”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti