Festivāls 2ANNAS aicina izzināt kosmosa un kino noslēpumus 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

2ANNAS un kino eksperti iepazīstinās klausītājus ar kosmosa, citplanētiešu un starpgalaktiskās ceļošanas attēlošanu kino klasikas filmās, animācijā, eksperimentālajā kino, kā arī TV seriālos. Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS aicina uz kino lekciju ciklu “Kosmoss”, kas norisināsies no 8. oktobra līdz 14. janvārim Kaņepes Kultūras centrā.

Klausītājiem četrus vakarus par kosmosa noslēpumiem stāstīs kino eksperti Viktors Freibergs, Sergejs Timoņins, Signe Birkova un Edmunds Jansons, paziņojumā medijiem informē organizatori.

Turpinot jau pagājušajā gadā iesākto, 2ANNAS arī šogad Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla ieskaņā kino entuziastiem piedāvā lekciju ciklu par nākamā festivāla fokusa tēmu.

Sākot ar šī gada oktobri, reizi mēnesī Kaņepes Kultūras centrā norisināsies kino lekciju cikls “Kosmoss”, kurā dažādi kino eksperti pētīs izplatījuma un tam pietuvinātu tēmu attēlojumu kino.     

Ciklu aizsāks kinozinātnieka Viktora Freiberga lekcija “Kosmoss un kino klasika” jau 8. oktobrī.

24. Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla 2ANNAS tēmas “Kosmoss” ietvaros tiks izrādītas filmas, kuras dažādos veidos apskata ārpus planētas zemes eksistējošas parādības,

tāpat tiks aktualizēti jautājumi gan par citplanētiešu eksistenci, ceļošanu laikā, melnajiem caurumiem, gan to, kā mikrokosmosā notiekošās parādības atspoguļo makrokosmosu.

2ANNAS piedāvās skatītājiem īsfilmas, kuras šos jautājumus apspēlē inovatīvos, bet joprojām viegli uztveramos un oriģinālos īsfilmu stāstos.

Festivāls norisināsies no 2020. gada 10. līdz 16. februārim.

Ciklā plānotās kino lekcijas:

8. oktobrī ciklu aizsāks kinozinātnieka Viktora Freiberga lekcija “Kosmoss un kino klasika”.

5. novembrī režisore Signe Birkova stāstīs, “kā lieli stāsti par bezgalīgo kosmosu un tā slidenajiem iemītniekiem ir nofilmēti ar pazemīgi maziem budžetiem” kosmosa atainojumu mazbudžeta filmās lekcijā “Kosmoss un mazbudžets”

10. decembrī kino blogeris Sergejs Timoņins stāstīs par to, kā saistīts kosmoss, TV seriāli un attiecīgā laika sociālģeopolitiskie procesi lekcijā “Kosmoss un seriāli”.

14. janvārī ciklu noslēgs animācijas filmu režisors Edmunds Jansons ar lekciju “Kosmoss un animācija”.

Plašāka informācija pieejama festivāla 2ANNAS mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti