Festivāls «2 Annas» sāk pieņemt filmas šī gada konkursam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas Starptautiskais filmu festivāls "2 Annas" aicina līdz 31.maijam gan pieredzējušus kino veidotājus, gan jaunos režisorus no Latvijas un pasaules pieteikt savas filmas starptautiskajai un Baltijas konkursa īsfilmu programmai (līdz 30 minūtēm), kā arī starptautiskajai vidēja garuma filmu konkursa programmai (30 līdz 60 minūtes).

Rīgas Starptautiskais filmu festivāls "2 Annas" šogad noritēs no 21. līdz 26.septembrim, atzīmējot savu 20 gadu dzimšanas dienu.

Festivāla pastāvēšanas laikā "2 Annas" veidotāji vienmēr centušies skatītājiem sniegt nebijušu kino pieredzi gan satura gan formas ziņā, rīkojot kino seansus tādās neierastās vietās kā Botāniskais dārzs vai peldbaseins, kā arī uzsverot kino eksperimentālo dabu un veicinot jaunus meklējumus. Arī festivāla programmā netrūkst ekspreimetāla un inovatīva gara, tāpēc šogad "2 Annas" rīko arī atsevišķu konkursu vidēja garuma filmām, kuras liela daļa festivālu noraida, jo tās garuma ziņā nekvalificējas ne īsfilmu, ne pilnmetrāžas konkursiem.

2014.gadā festivālam tika pieteiktas gandrīz 1500 īsfilmas no visas pasaules, ietverot gan tādas kino lielvalstis kā ASV, Lielbritānija, Francija un Vācija, gan eksotiskākas valstis kā Apvienotie Arābu Emirāti, Nepāla, Filipīnas, Šrilanka un citas.

Šogad festivāla rīkotāji cer saņemt tikpat daudzveidīgus pieteikumus, lai skatītājiem varētu sniegt pēc iespējas krāsaināku un unikālāku filmu izlasi, ko papildinās arī vairākas oriģinālas ārpus konkursa programmas.

Gadu gaitā festivāla veidotāji centušies piedāvāt plaša spektra kino: starptautiskajās programmās izrādītas gan "art house", gan ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars" nominētas filmas, savukārt Baltijas skatēs redzēti gan studentu pirmie soļi kino, gan tādu ievērojamu latviešu režisoru darbi kā Edmunds Jansons, Signe Baumane un Laila Pakalniņa.

Vairāk informācijas par filmu pieteikšanu var atrast festivāla "2 Annas" mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti