Festivālam «2 Annas» pieteiktas gandrīz 1300 filmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rīgas starptautiskais filmu festivāls „2 Annas”, kas jau 20 gadus jaunajiem režisoriem kalpojis kā atspēriena punkts, šogad saņēmis gandrīz 1300 filmu pieteikumu no vairāk nekā 70 valstīm, lsm.lv pavēstīja festivāla rīkotāji.

Rekordlielu skaitu – 60 filmu festivāls saņēmis no Latvijas. Pieteikto filmu vidū gan Latvijā jau atzītu režisoru darbi, gan filmas, kas nominētas Eiropas Kinoakadēmijas balvai, vai jau ieguvušas balvas Berlīnes starptautiskajā kinofestivālā un citos atzītos festivālos.

Šogad festivālu “2 Annas” veido trīs konkursa un vairākas tematiskās programmas. Šī gada tēma – "Vīrietis: varonis, mīļākais, āksts". Ar satori.lv galvenā redaktora Ilmāra Šlāpina vadīto diskusiju "Vīrišķības gals?" sāksies festivāla iesildīšanas pasākumi. Tam sekos citas diskusijas un dažādu jomu ekspertu komentāri medijos par vīriešu sociālajām lomām un stereotipiem – šīs tēmas aktualizēs arī festivālā iekļautās filmas. 

Tāpat “2 Annas” piedāvās izaicinošu filmu programmu mūzikas festivālos “Positivus” un “Laba daba”, demokrātijas festivālā “Lampa” un kultūras forumā “Baltā nakts”.

Festivāla mērķis ir Latvijā padarīt redzamāku Eiropas un pasaules kino, kā arī iekļaut Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā. 

Festivāls šogad notiek septembra pēdējā nedēļā. Atlases rezultāti būs zināmi septembra sākumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti