Festivālā «Ūdensgabali» šogad - abstraktu formu, krāsu un kustību filmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 15. līdz 17.augustam Rīgā norisināsies 14. Starptautiskais laikmetīgās un video mākslas festivāls "Ūdensgabali".

Šogad festivāla fokusā - pasaules visabstraktākā festivāla "Punto y Raya" (Spānija) formu, krāsu un kustības pilna īsfilmu izlase un pilsētas tēmai veltītas programmas no Austrālijas, Vācijas, Lielbritānijas, Japānas, kā arī Lietuvas un Igaunijas.

Viens no galvenajiem notikumiem festivālā "Ūdensgabali" šogad būs "Screencity Lab" (Itālija) un "Interactionfield" (Vācija) kopprojekts "Kustīgais attēls pilsētvidē". Programma ir veidota tieši festivālam un apkopo vairākas kustīgā attēla izlases no lielākajiem urbānajiem ekrāniem Eiropā un ASV.

Programmā būs skatāms islandiešu dziedātājas Bjorkas video "Mutual Core" ("Streaming Museum", ASV), "Urbani Tide" ("Screencity Festival", Norvēģija) kustīgā attēla izlase, "Paf" festivāla (Čehija) animētās pastaigas cauri simboliskām un īstajām pilsētām, kā arī citi atradumi no visdažādākajām pasaules malām.

Trīs dienu garumā uz AB dambja un Rīgas centrā norisināsies arī vairāki paralēli brīvdabas kinoseansi, radošās darbnīcas, Baltijas valstu kuratoru prezentācijas un dzīvās mūzikas performances.

14. Starptautiskā laikmetīgās un video mākslas festivāla "Ūdensgabali" programma skatāma kultūras un mākslas projekta "Noass" mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti