Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāvi Ingu Vītolu

Īsfilmu festivāls "Two Eyes"

Festivālā «Two Eyes» - jauno kino profesionāļu atzītākās īsfilmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ceturtdien, 13.augustā, īsfilmu festivālā "Two Eyes" ("Divas acis") kinoteātrī "K.Suns" Rīgā izrādīs pēdējo gadu atzītākās filmas, kuras uzņēmuši jaunie kino profesionāļi ar Londonas Nacionālās filmu un televīzijas skola izglītību, kur mācās arī latvieši.

"Šajā skolā nevar par naudu iekļūt, jābūt talantam. Tas ir fantastisks noteikums," saka festivāla producente Anda Podniece. Londonas Nacionālās filmu un televīzijas skola festivālā piedāvājusi izrādīt īpaši sagatavotu filmu programmu - astoņas filmas. "Es fanoju par savu

Latviju festivālā "Two Eyes" pārstāvēs operators Jānis Skulme un režisors Lauris Beinerts. Festivālā Beinerts iepazīstinās publiku ar savas jaunās filmas "The Scar" ieceri, kurā galveno lomu atveido aktieris Jānis Āmanis.

"Mūs vairāk atbalsta ārzemnieki, nekā pašmāju cilvēki, un tas stāsta galvenokārt varētu būt par šo atbalstu. Jauns vīrietis, jauna sieviete, Latvijas lauku mājas. Man ļoti patīk, ka viss ir tīri. Tā ir cita pieredze, jūti, ka tas ir mūsdienu ritmā - kvalitatīvi un ātri," teic Jānis Āmanis.

Īsfilmu festivāls "Two Eyes" iemantojis jauno kino profesionāļu atzinību ne tikai Latvijā, bet arī sadarbības valstīs - Lietuvā, Igaunijā, Polijā un Anglijā. Šīs valstis kļūst arī par informācijas un finansiālo platformu, lai varētu uzņemt jaunas filmas. "Tā unikalitāte, ko mums, latviešiem, vajadzētu iemācīties, piemēram, tie, kuri ir beiguši to skolu, operatori, režisori - viņi viens otru velk. Viņi ir reāli draudzīga komanda, tas ir unikāli," saka Anda Podniece.

Starpautiskas balvas guvušo jauno talantu īsfilmas būs skatāmas festivālā "Two Eyes" 13.augustā kinoteātrī "K.Suns".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti