Festivālā «Starmetis» godalgo īsfilmu «Gandrīz ideāli»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Īsfilmu festivālā "Starmetis" konkursa "Grand Prix" un braucienu divām personām uz Eiropas lielāko īsfilmu festivālu Klermonferānā, Francijā, žūrija piešķīra Artim Dobravoļskim un Justīnei Kļavai par īsfilmu "Gandrīz ideāli".

Savukārt tirdzniecības parka "Alfa" skatītāju simpātiju balvu konkursā saņēma Jurijs Skorobogatovs par filmu "Skrūvgriezis".

Īsfilmu festivāla "Starmetis" žūrijas sastāvā bija kino kritiķe Dita Rietuma, režisors Jānis Nords un kino producents Roberts Vinovskis.

""Starmetis" piedāvā iespēju ne tikai iesniegt noteiktu projektu žūrijas vērtējumam, bet arī izmantot profesionāļu palīdzību. Īsfilmas ir lielisks formāts, kas ļauj jauniem režisoriem izmēģināt savus spēkus stāstu veidošanā, izmantojot kino valodas līdzekļus. Bez prasmes veidot īsfilmas par profesionālu režisoru nav iespējams kļūt - ne Latvijā, ne arī citur pasaulē. Tālab, jo vairāk iespēju treniņam, jo vairāk īsfilmu, jo lielākas iespējas kaldināt profesionālo varēšanu," norāda kino kritiķe un Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma.

Īsfilmu festivāla "Starmetis" scenāriju konkursam, kas tika izsludināts šī gada pavasarī, tika iesūtīti vairāk nekā 30 scenāriji, no kuriem konkursa žūrija izraudzījās astoņus labākos, kas tālāk piedalījās starptautiskā scenāriju attīstīšanas darbnīcā. No attīstītajiem scenārijiem žūrija izvēlējās trīs labākos. Ar tirdzniecības parka "Alfa" atbalstu tapušas trīs īsfilmas: "Skapis", "Gandrīz ideāli" un "Skrūvgriezis".

No 12. līdz 14.septembrim kinoteātrī "Cinamon" ir iespēja bez maksas noskatīties visas īsfilmu festivāla "Starmetis" spēlfilmas: "Skapis", "Gandrīz ideāli", "Skrūvgriezis". Programma papildināta ar Starptautiskā Klermonferānas īsfilmu festivāla 2014.gada laureātu - Pavela G. Vesnakova filmu "Lepnums".

Īsfilmu festivāls "Starmetis" notika otro gadu pēc kārtas, tā mērķis ir atklāt un atbalstīt jaunus talantus filmu veidošanā, kā arī veicināt Latvijas kino attīstību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti