Festivālā «RojaL» filmas, lekcijas, mūzika un perfomances

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rojā sācies kino un mākslas festivāls „RojaL”, kurā jūras krastā tiek izrādītas filmas - gan Jāņa Norda „Mammu, es Tevi mīlu”, gan Lailas Pakalniņas „Picas”, gan arī pasaules kino klasika. Tiek lasītas arī lekcijas par kino, apkārtējā vidē atklātas četras izstādes.

Šogad žūrija vērtē Baltijas valstu jauno režisoru kino, bet festivālā noslēgumā sestdien arī klasiskās mūzikas koncerts ar īpašo viesi Pēteri Vasku. Kinofestivāla tālākie plāni ir vēl lielāki, stāsta pasākuma kinoprezidents Jurģis Krāsons.

„Mēs jau mēģinām rādīt tādu kvalitatīvu kino esenci. Pagājušogad sapratām, ka gribam mierīgi un lēnām attīstīties. Šogad esam jau Baltijas festivāls, bet ar laiku gribētu aptvert Baltijas jūru: Dāniju, Zviedriju, Somiju, poļiem ir augstvērtīgs kinemotogrāfs, varbūt norvēģi. Tas ir tas potenciāls uz nākotni," norāda Krāsons.

Laikā no 25. līdz 27.jūlijam interesentiem būs iespēja baudīt labu kino un tikties ar kinorežisoriem trīs brīvdabas kinoteātros - "Strimala","Kino krāns", atpūtas centrā "Otra puse", kā arī Rojas kultūras centrā.

Festivāla laikā tiks atklātas četras izstādes - Āra Krauzes fotoizstāde,mākslinieka Andra Brežes izstāde "Breže-Žebers", amerikāņu mākslinieka Čarlija Deivida Kellija personālizstāde ar meistarklasi bērniem, kā arī Rojas sadraudzības pilsētas Valdemārsvīkas mākslinieku izstāde "Water Connection".

Šogad "RojaL" ieguvis starptautisku skanējumu, jo divos vakaros festivālā tiks vērtēti Latvijas, Lietuvas un Igaunijas jauno režisoru darbi un noskaidrots labākais, kurš iegūs festivāla balvu "Zilais cerību sivēns".

Festivāla noslēguma dienā notiks klasiskās mūzikas koncerts, kurā piedalīsies vijolnieks Sandis Šteinbergs, kvartets "RIX" un īpašais viesis - komponists Pēteris Vasks.

Savukārt pasākuma odziņa ir noslēguma vakara 27.jūlijā kinoskatīšanās pludmalē uz lielā ekrāna pie pašas jūras.

Kinofestivāla "Rojal" noslēgumā stafeti pārņems "Rojal" mākslas laboratorija, kas sāksies 27.jūlijā un pulcēs māksliniekus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Amerikas, Šveices.

Mākslas laboratorija noslēgsies 10.augustā pl.17.00 ar dalībnieku darbu izstādi un performancēm Rojas pludmalē un pilsētvidē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti