Festivālā «Lampa» varēs noskatīties 10 latviešu filmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

28. un 29. jūnijā Cēsu pils parkā notiek jau tradicionālais sarunu festivāls “Lampa”, kur šogad atsevišķu telti – “Valsts māju” – ar saturu piepildīs 24 valsts pārvaldes iestādes. Vakaros no plkst. 21.30 šajā teltī piedāvās Latvijas filmu programmu, informē Nacionālais kino centrs.

Nacionālais kino centrs sadarbībā ar Latvijas filmu studijām un producentiem nodrošinās drosmīgu filmu programmu divos festivāla vakaros un naktīs.

Piektdienas filmas

Filmu programma sāksies piektdien, 28. jūnijā, plkst. 21.30 ar kinozinātnieces, kinokritiķes un Nacionālā kino centra vadītājas Ditas Rietumas ievadvārdiem par drosmīgu kino. No plkst. 22 pusstundas garumā būs skatāmas četras animācijas filmas pieaugušajiem – režisoru Edmunda Jansona ("Roņu sala", 2014), Lizetes Upītes ("Nakts pastaigas", 2018), Ginta Zilbaloža ("Nedzirdams", 2015) un Indras Sproģes ("Ievads epilogam", 2018) animācijas īsfilmas rāda gan dažādas tehnikas (melnbalts vai tonāli izsmalcināts zīmējums, datorgrafika, plastilīna animācija), gan dažādus rakursus, kā iespējams izspēlēt kontrastu starp drosmi un bailēm.

Piektdienas vakarā būs skatāmas arī divas Ivara Zviedra un Ineses Kļavas dokumentālās filmas – ciklā “Latvijas kods” veidotā komiskā īsfilma “Rezidenti” (2017) un nu jau leģendārā un filma “Dokumentālists” (2012) – stāsts par skarbo un vientuļo purva Intu.

Piektdienas programmu naktī plkst. 00.25 noslēgs Latvijas un Norvēģijas kopražojuma filma “Atbrīvošanas diena” (2016) – stāsts par radikālās rokgrupas “Laibach” pirmo koncertu totalitārajā Ziemeļkorejā, kur nekad vēl nav skanējusi īsta rokmūzika.

Sestdienas filmas

Sestdienas, 29. jūnija, vakara programmā plānotas divas dokumentālas īsfilmas un viena pilnmetrāžas spēlfilma. Seanss sāksies plkst. 20.30 ar Lailas Pakalniņas “gandrīz komēdiju” “Rumba” (2016) un īsfilmu “Lidija” (2017) – par politisko disidenti Lidiju Lasmani-Doroņinu.

Filmu programmu “Valsts mājā” plkst. 21.30 noslēgs Nacionālā kino centra programmas “Latvijas filmas Latvijas simtgadei” jaunākā filma, krimināldrāma “1906” –  režisora Gata Šmita stāsts par revolūcijas romantiku un jaunības maksimālismu, pārgalvīgu drosmi un nāves tuvumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti