Festivālā «Baltijas pērle» demonstrēs Serebreņņikova dokumentālo filmu «Pēc «Vasaras»»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Kirils Serebreņņikovs atgriežas ar jaunu dokumentālo filmu "Pēc "Vasaras"", kas kļuvusi par sensāciju jau pirms tās pirmizrādes. Festivāls "Baltijas pērle" filmu izrādīs īpašajā seansā 24. septembrī pulksten 17.30, informēja festivāla komunikācijas pārstāvji.

Lakoniskā un emocionālā dokumentālā skice stāsta par mūziķiem, kas kļuva par "Vasaras" varoņu prototipiem, par krievu roka paaudzi, par 1980. gadu Ļeņingradu, par tā laika sadzīvi un garu – par visu, kas leģendārajā filmā palika aizkadrā vai netika izsacīts līdz galam.

"Pēc "Vasaras"" ir elegants epilogs Serebreņņikova pilnmetrāžas spēlfilmai "Vasara". Abi darbi tapuši vienlaikus, vienās dekorācijās, un dokumentālajā stāstā ar ievērojamo notikumu aculiecinieku, aktieru un žurnālistu piedalīšanos nav neviena kadra, ko nebūtu veidojis pats režisors.  Tā ir interesanta liecība par aplūkoto laikmetu un pārdomas par brīvību un nebrīvi, par jaunības enerģiju un mīlestību, kā arī par to, kas patiesībā bija, kā nebija un nevarēja būt. Šī nav tikai filma par filmu, kas uzjunda nerimstošus strīdus. To uzņēmis talantīgs režisors, kas joprojām atrodas mājas arestā.

Ar Kirila Serebreņņikova filmu "Vasara" 19. septembrī tiks atklāts šī gada festivāls "Baltijas pērle". Ieaicinot pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu gaisotnē, režisors pēta mītu par krievu roku un tā dieviem. Viņš izpludina robežas starp vēsturisko ticamību un priekšstatiem par tā laika varoņiem. Atšķirt faktus no izdomas palīdzēs poētiskais dokumentālais post scriptum – "Pēc "Vasaras"".

Informācija tiem, kuri nepaguva iegādāties biļetes uz filmas "Vasara" pirmizrādi, – izsludināts filmas papildseanss 23. septembrī pulksten 18.00 kinoteātrī "Splendid Palace".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti