Festivāla «2Annas» konkursa skatēs 42 filmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgas Starptautiskajā īsfilmu festivālā "2Annas" šogad konkursa skatēs startē 42 filmas, kuru skaitā 13 filmas ir no Baltijas valstīm, savukārt sešas no tām ir veidojuši pašmāju režisori, informē festivāla rīkotāji.

Starptautiskā konkursa programmā 24. un 25. oktobrī būs redzamas izcilas dažādu žanru īsfilmas – spēlfilmas, animācijas, dokumentālās, eksperimentālās filmas u.c., kas nav garākas par 30 minūtēm un vecākas par diviem gadiem. Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti noslēguma pasākumā 26. oktorbī.

Kā ziņots, festivāla īpašo filmu programmu šogad raksturo devīze "Sieviete: avangardiste, mājsaimniece, prostitūta". "2Annu" laikā Rīgas kultūras telpu piepildīs dažādu autoru darbi, sākot no mēmā kino līdz pat mūsdienu dzīvajai video performancei. Atklājot feminisma ideju vēsturiskos pirmsākumus un atrodot to rezultātu mūsdienu kino formātā, "2Annas" piedāvās tādu autoru-sieviešu kā Šantalas Akermanes, Maijas Derēnas, Lotes Reinigeres, Lindas Kristanellas un Eijas Līsas Ahtilas darbus, kā arī Baltijas režisoru un daudzu citu autoru veidotās filmas. Tāpat festivāla konkursa programmā būs skatāma arī Oskaram nominētā filma "Death of shadow" un pasaules festivālu laureātes "Oh Willy..." un "Mass of men", kā arī jaunākās Baltijas īsfilmas.

No 21. līdz 27. oktobrim līdzās īpašai filmu programmi un vairāku filmu pirmizrādēm "2Annas" piedāvās iespēju tikties ar filmu režisoriem klātienē un arī pavadīt laiku neformālā gaisotnē pēc filmu izrādīšanas "Splendid Palace", "KSuns", "Kino Bize", "Kaņepes Kultūras centra" un "Ģertūdes ielas teātra" telpās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti