Rīta Panorāma

FIBA un ULEB konflikts

Rīta Panorāma

(NE)TIEŠĀ VARDARBĪBA: Psihotropās vielas

Intervija ar Evitu Sniedzi un Paulu Iklāvu

Evita Sniedze par izrādi «Labie bērni»: Veiksmes pamatā ir stāsts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valmieras teātris uz Rīgu atvedis lielu popularitāti guvušo izrādi jauniešiem “Labie bērni”, un Valmieras teātra direktore Evita Sniedze intervijā LTV “Rīta panorāmai” atzina, ka izrādes veiksmes pamatā ir stāsts.

Valmieras teātris turpina iet jauniešu virzienā un veidot izrādes jauniešiem un bērniem, atzina Sniedze. Izrādi “Labie bērni” rādīs tikai Rīgā, lai būtu tuvāk lielākai auditorijai, stāstīja Sniedze.

Izrāde balstīta uz dokumentālo stāstu par amerikāņu futbola komandu ASV, kuri pēc kādas spēles sarīkoja ballīti un gadījās neīstā laikā, neīstā vietā, kaut ko nofilmēja, un pēc tam uzpūtās milzu burbulis, un kā nu kurš interpretēja nofilmēto, par izrādi stāstīja aktieris Pauls Iklāvs.

Sniedze piebilda, ka, lai gan notikumi risinājušies Amerikā, ir lietas, kas visur vienādas, pusaudžu attiecības, pusaudžu grupas, kurās ir līderi, un jaunieši, kas labi mācās, bet nav visai labi ieredzēti.

Jaunieši, kas noskatījās izrādi, atzina, ka viņi ir uzrunāti, tā ir izrāde, kas runa viņiem pazīstamā valodā, sacīja Sniedze.

Viņasprāt, izrādes veiksmes pamatā ir stāsts, un “tas ir tas, kas latviešu teātros trūkst, nav stāsta par jauniešiem”

Reiņa Suhanova iestudētā diplomdarba izrāde ''Labie bērni'', kur piedalās šī gada Elmāra Seņkova un Māras Ķimeles kursu beigušie studenti, tagad jau aktieri, būs skatāma oktobrī, novembrī un decembrī mūzikas namā ''Daile''.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti