Esplanādē sākas Latvijas filmu vakari

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar režisores Signes Baumanes animācijas filmu seansu pieaugušajiem trešdienas vakarā kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" tiks atklāts pasākumu cikls "Latvijas filmu vakari".

Cikls ilgs vairāk nekā mēnesi un piedāvās noskatīties gan jaunas, gan klasiskas Latvijas filmas.

„Kopumā tie būs 10 vakari ar plašu filmu programmu. Gaidot Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremoniju, kas norisināsies 13.decembrī Rīgā, trīs vakari ir ieplānoti režisoriem, kuru filmas ir bijušas nominētas šai prestižajai balvai. Viens seanss ir režisorei Lailai Pakalniņai, otrs - Vladimiram Ļeščovam, bet trešais - Ivaram Selekcim un viņa „Šķērsielai”, kas bija nominēta 1990.gadā un tika atzīta par Eiropas labāko dokumentālo filmu un ieguva balvu „Fēlikss””, stāsta Nacionālā kino centra speciāliste Zigita Saulīte.

Filmu vakaros tiks izrādītas jaunas Latvijas filmas - režisores Kristas Burānes dokumentālā filma «Māra», režisores Ilonas Brūveres dokumentālā filma «Tapieris». Kino vakaros būs redzamas filmas arī no Latvijas kultūras kanona, piemēram, Rolanda Kalniņa spēlfilma «Četri balti krekli».

Tāpat varēs noskatīties arī Aigara Graubas spēlfilmu «Sapņu komanda», projektā «Rīgas kino» tapušās skolēnu filmas, bet Latvijas filmu seansu virkni noslēgs Jāņa Norda filma «Mammu, es tevi mīlu».

Latvijas filmas būs iespējams redzēt arī brīvdabas seansos vairākās pilsētās - Rēzeknē, Cēsīs, Kuldīgā un citviet, kā arī festivāla «Positivus» ietvaros.

Latvijas filmu vakari iekļaujas Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu programmā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti