Esplanādē rādīs filmu «Tapieris» par tango karali Oskaru Stroku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

23. jūlijā plkst. 22.30 kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" turpināsies Nacionālā kino centra pasākumu cikls "Latvijas filmu vakari". Šoreiz skatītājiem būs iespēja noskatīties Ilonas Brūveres dokumentālo spēlfilmu "Tapieris".

Kā vēstīts, filma "Tapieris", kas pirmizrādi piedzīvoja 6.martā, ir stāsts par tango karali Oskaru Stroku. Galvenās lomas filmā atveido Jakovs Rafalsons, Gints Grāvelis, Marija Bērziņa un Andris Bulis.

"Tapieris stāsta par mūziķi, kurš cīnās par savu mūziku laikā, kad pasauli pāršalc lielā depresija - pirmā ekonomiskā krīze. Tapieris ir laikmetīga varoņa prototips - viņa mūžīgie parādi un neveiksmīgā uzņēmējdarbība ar nemitīgiem centieniem atrisināt finansiālās problēmas sasaucas ar mūsdienu realitāti. Stroks iemanto skatītāju un filmas veidotāju simpātijas ar savu sapni par mūziku, neskaitāmajiem romāniem un visām ar to saistītajām nepatikšanām," stāsta filmas scenārija autore un režisore Ilona Brūvere.

Filma seko Oskara Stroka veiksmēm un neveiksmēm, netieši balstoties uz Latvijas Valsts arhīva dokumentiem.  Komponista radošās biogrāfijas kontā ir vairāk nekā 300 skaņdarbu, tomēr Komponistu savienībā Stroku uzņēma 30 gadus pēc viņa nāves.

Pirms seansa Esplanādē par Ilonas Brūveres filmām stāstīs kino kritiķis Agris Redovičs, savukārt par decembrī gaidāmo Rīgas Starptautisko kinofestivālu pastāstīs tā pārstāve Anna Veilande-Kustikova.

Latvijas filmu vakari Esplanādē turpināsies arī nākamtrešdien, 30. jūlijā, kad tiks izrādīta režisora Rolanda Kalniņa spēlfilma "Četri balti krekli".  

Kā vēstīts, no 10.jūlija trešdienu vakaros kultūras vasarnīcā "Esplanāde" notiek bezmaksas kino vakari, piedāvājot noskatīties gan jaunas, gan klasiskas Latvijas filmas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti