«Esplanāde 2014» latviešu kino vakarus sāk ar «Ķīlnieku»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Radoši informatīvā telpa „Esplanāde 2014” latviešu kinofilmu sestdienu vakarus sāks 29.jūnijā pulksten 21.00 ar Lailas Pakalniņas „Ķīlnieku” un divām animācijas filmām pieaugušajiem - „Latvietis” un „Kora turneja”.

Šīs sestdienas filmu izvēle ir īpašs kinovakaru rīkotāju veltījums Dziesmu un deju svētkiem, lai īsi pirms svētku sākšanās kino valodā ieskandinātu svētku norisi, norāda nodibinājuma „Rīga 2014” pārstāvji.

Filmā „Ķīlnieks” nolaupīta lidmašīna nosēžas Rīgas lidostā, un savām prasībām „terorists" pievieno arī ķīlnieka - septiņgadīga puikas vēlmes: vietējo šokolādi, pašmācības disku latviešu valodas apguvei, dziesmu svētkus un biatlonistu paraugdemonstrējumus.

Savukārt Jāņa Cimermaņa veidotā animācijas filma „Latvietis” ir unikāls pierādījums kinomākslas spēkam, jo astoņās minūtēs asprātīgi izstāstīta Latvijas vēsturi no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām. Tāpat tiks demonstrēta Edmunda Jansona 2012.gada animācijas filma „Koru turneja”.

Kā ziņots, radoši informatīvā telpa „Esplanāde 2014” vasaras garumā kļūs par vietu koncertiem, izrādēm, diskusijām un radošajām darbnīcām.

„Esplanāde 2014” ir nodibinājuma „Rīga 2014” atvērtais birojs un vienlaikus jauna tikšanās vieta pilsētā, kur izvietota Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasītava un „Rīga 2014” informācijas centrs.

Radoši informatīvajā telpā ikviens var reģistrēties grāmatu draugu ķēdei. Tā būs unikāla akcija, kas 2014. gada 18. janvārī atklās Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu. Grāmatu draugu ķēdē tiks pārvietotas grāmatas no rokas rokā no vecās bibliotēkas ēkas uz topošo Gaismas pili, palīdzot grāmatām pārcelties uz jaunajām mājām.

Visi pasākumi radoši informatīvajā telpā „Esplanāde 2014” būs bezmaksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti