Kultūras ziņas

Izdots jaunāko lugu krājums "Cilvēkzvērs"

Kultūras ziņas

Sabīnes Verneres pirmā personālizstāde

"Es nākšu rīt" – jauno fotogrāfu darbu izstāde

«Es nākšu rīt» – Rīgā būs skatāma fotogrāfijas studentu izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 1. līdz 12. decembrim laikmetīgās mākslas galerijā “Low” norisināsies fotogrāfijas izglītības platformas “ISSP Skola” 2. kursa studentu kopīgi veidota izstāde “Es nākšu rīt”, kas tapusi, autoriem galerijā uz vietas secīgi radot un izstādot fotogrāfiskus objektus, informēja biedrības “ISSP” pārstāvji.

Izstādes organizatori skaidroja, ka grupas izstādes “Es nākšu rīt” tēma ir kontrole: “Mēģinājumi prognozēt rītdienu un cilvēciskā panika, kas pavada šos kalkulējumus. Līdzīgi kā laika ziņu diktora vēstījums rada drošības izjūtu, bet sen vairs netiek uztverts kā solījums, izstādes tapšanas process galerijā uz vietas ir mēģinājums kontrolēt tās iznākumu, tomēr nepaļauties uz garantijām.”

Katram izstādes autoram ir dotas 24 stundas laika, kurās, sekojot kopīgi izstrādātai instrukcijai, galerijā uz vietas sniegt savu radošo pienesumu izstādes tapšanā.

2020. gadā mākslas galerijas “Low” regulāro izstāžu programmu aizstāj mini rezidenču cikls “Ģilde”, kas, galerijas pārstāvju vārdiem, veidots, lai “kolektīvi izzinātu alternatīvas stratēģijas mākslinieciskai izpausmei un administrēšanai”. Rudens posmā “Ģildei” pievienojusies māksliniece Vika Eksta, un “ISSP Skolas” studentu izstāde “Es nākšu rīt” ir daļa no viņas rezidences programmas.

“Tā kā pēdējā laikā darbs ar studentiem kļuvis par nozīmīgu manas radošās prakses daļu, vēlējos īstenot rezidences izstādi sadarbībā ar viņiem. Radīt idejas un tās īstenot izstādes formā ir ļoti svarīga mācību procesa daļa. Šīs izstādes pamatā ir vēlme domāt un darīt – domāt par to, ko līdz galam nevaram zināt un kontrolēt, un mesties radošajā procesā, kas arī līdz galam nav paredzams.

Īpaši interesants šķiet arī fakts, ka studenti atrada veidu, kā radīt kopdarbu fiziskā telpā laikā, kad viss notiek attālināti.

Ar nepacietību sekoju tam, kā šī izstāde attīstās!” komentēja Eksta.

Izstādē piedalās Anete Aramina, Anna Rutmane, Elīna Šteinberga, Elvīra Blumfelde, Elza Marta Ruža, Ieva Ozoliņa, Jana Uljanova, Jānis Škapars, Monta Gāgane, Monta Kurme, Sandis Liass.

Kuratores: Vika Eksta un Iveta Gabaliņa.

Izstāde “Es nākšu rīt” “Low” galerijā Ģertrūdes ielā 115, Rīgā, būs skatāma no 1. līdz 12. decembrim.

"ISSP Skola”:

“ISSP Skola” ir 2011. gadā biedrības “ISSP” izveidota izglītības platforma Latvijas fotogrāfiem un fotogrāfijas interesentiem. Tā piedāvā mūsdienīgu, atvērtu, radošu un kritisku vidi, kurā dalībnieki attīsta savu individuālo pieeju fotogrāfijā. Izstādes “Es nākšu rīt” dalībnieki ir “ISSP Skolas” divu gadu izglītības programmas “Attīstot fotogrāfijas valodu” studenti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti