Kultūras ziņas

Daugavpils teātrī pirmizrāde - "Baismīgās mājsaimnieces"

Kultūras ziņas

Monoizrādē jauniešiem stāsta par Latvijas vēsturi

Pirmizrāde filmai par neparastu sievietes izdziedināšanu

«Es atgriezīšos kā kvēlojoša roze» - filma par neparastu sievietes izdziedināšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Es atgriezīšos kā kvēlojoša roze" - ar tik tēlainu nosaukumu un aktrisi Rēziju Kalniņu galvenajā lomā 10.novembra vakarā kinoteātrī "Splendid Palace" Rīgā pirmizrādi piedzīvos režisores Signes Birkovas filma par neparastu sievietes izdziedināšanu un iekšējā līdzsvara meklējumiem sarežģītā dzīves situācijā.

Ne velti režisore un scenārija autore Signe Birkova filmas nosaukumā ievijusi vārdu roze - šo dziļo un daudznozīmīgo simbolu. Sievietes kā rozes uzplaukšana atklās galvenās varones Kasandras bēgšanas iemeslus no civilizētās pasaules pie dabas, kas viņai palīdzēs atgūt sevi un rast sevī jaunus spēku.

"Runa ir par 45 gadus vecu sievieti. Sievietei vecumā no 40 līdz 50 gadiem ir iespēja ieiet pa tādām ļoti maģiskām durvīm jaunā telpā un piedzīvot dziļu iekšēju transformāciju. Salīdzinājums ir rozes plaukšana. Tas, kas arī notiek ar šīs filmas galveno varoni," stāsta Signe Birkova.

"Es atgriezīšos kā kvēlojoša roze" nav komēdija, bet gan drīzāk psihodrāma par cilvēka, iekšējo pasauli un spēku. Filma apzināti veidota bez ironijas un arī bez distances.

"Es domāju par to, kā tas ir, kad ir pagātnes nasta, tik šausmīgi nomācoša un smaga, kāds ir tas ceļš, lai tiktu no tā vaļā. Ja es atceros Karla Teodora Dreijera filmu "Žannas D'Arkas ciešanas" - šī filma beidzas ar sārtu. Man gribējās otrādāk. Gribējās izstāstīt stāstu, kas ir pozitīvs un optimistisks, tādu filmu, kādu es gribētu redzēt pati," norāda Signe Birkova.

Kā jau esam vēstījuši, Nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps 2014" filma "Es atgriezīšos kā kvēlojoša roze" ir nominēta kā labākā īsfilma, savukārt režisore Signe Birkova saņēmusi nomināciju par labāko debiju, bet  atsevišķās kategorijās nominācijas saņēmuši Rēzija Kalniņa, operators Andrejs Rudzāts, kostīmu māksliniece Liene Rolšteina, kā arī grima mākslinieces Aiga Židova un Gunda Zvirbule.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti