«Emmy» ceremonijā triumfē «Troņu spēles»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Amerikas Savienotajās Valstīs, Losandželosā, svētdien, 22. septembrī notika ikgadējā “Emmy” balvu pasniegšanas ceremonija. Par labāko seriālu drāmas kategorijā atzīts “HBO” seriāls “Game of Thrones" ("Troņu spēles"), ziņots “Emmy” mājaslapā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Skatītāju iemīļotais seriāls "Troņu spēles", kura neviennozīmīgi vērtētā fināla sezona pie skatītājiem nonāca šī gada pavasarī, bija izvirzīts balvai 32 kategorijās. Kaut arī “Troņu spēles” ieguva vakara galveno balvu un vairākus apbalvojumus montāžas, muzikālā pavadījuma, specefektu un citās tehniskajās kategorijās, tomēr režijas un scenārija kategorijās “Troņu spēles” neuzvarēja. Arī aktierspēles kategorijās Pīters Dinkledžs bija vienīgais, kurš ieguva balvu par darbu “Troņu spēlēs”. Viņš apbalvots kā labākais aktieris drāmas seriālā otrā plāna lomā.

Pīters Dinkledžs. 71st Emmy Awards
Pīters Dinkledžs. 71st Emmy Awards

Par labāko miniseriālu atzīts HBO seriāls “Chernobyl” ("Černobiļa"), bet par labāko komēdijseriālu – “Amazon” veidotais "Fleabag". Savukārt par labāko televīzijas filmu atzīta “Netflix” filma "Black Mirror: Bandersnatch".

"Saturday Night Live" saņēma labākās varietē skeču programmas balvu. Kā labākais televīzijas konkurss tika godalgots "RuPaul's Drag Race".

Komēdijseriālu kategorijā par labāko aktieri atzīts Bils Heiders par lomu seriālā “Barry”, par aktrisi – Fēbe Volere-Bridža par lomu seriālā "Fleabag".

Bils Heiders 71st Emmy Awards
Bils Heiders 71st Emmy Awards

Fēbe Volere-Bridža. 71st Emmy Awards
Fēbe Volere-Bridža. 71st Emmy Awards

Drāmas kategorijā labākā aktiera godalgu saņēma Bilijs Porters par lomu seriālā “Pose”, aktrises – Džodija Komere par lomu seriālā “Killing Eve”.

Bilijs Porters. Walt Disney Television Emmy Party
Bilijs Porters. Walt Disney Television Emmy Party

Džodija Komere. 71st Emmy Awards
Džodija Komere. 71st Emmy Awards

Miniseriālu kategorijā  labākās aktrises balvu saņēma Mišela Viljamsa par veikumu seriālā "Fosse/Verdon", bet labākā aktiera – Džarels Džeroms par lomu seriālā "When They See Us".

Mišela Viljamsa. 71st Emmy Awards
Mišela Viljamsa. 71st Emmy Awards

Džarels Džeroms. 71st Primetime Emmy Awards
Džarels Džeroms. 71st Primetime Emmy Awards

Ar pilnu balvu ieguvēju sarakstu iespējams iepazīties “Emmy” mājaslapā.

"Emmy" balva tiek uzskatīta par analogu kinoakadēmijas "Oskara" balvai televīzijas formātā, un to pasniedz kopš 1949. gada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti