«Emmy» ceremonijā triumfē «Succession», «Schitt’s Creek» un «Watchmen»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

20. septembrī aizvadīta pirmā virtuālā ASV balvu televīzijā “Emmy” pasniegšanas ceremonija. Tajā TV drāmas kategorijā laurus plūca “HBO” drāma “Succession”, komēdiju kategorijā par līderi kļuva aprīlī finālu piedzīvojušais seriāls “Schitt’s Creek”, bet par labāko miniseriālu atzīts “HBO” seriāls “Watchmen”.

Vēl pērn drāmas kategorijā laurus plūca ilggadējais “Emmy” favorīts “Troņu spēle”, taču līdz ar tā noslēgumu atbrīvojusies vieta jauniem līderiem. Tiesa, apbalvojums par labāko drāmu joprojām paliek “HBO” rokās. To saņēma darbs “Succession” – satīrisks stāsts par disfunkcionālo Roju ģimeni un viņu globālo mediju impēriju.

Balvu par labāko režiju drāmas kategorijā saņēma Andrijs Parehs (Andrij Parekh) – par darbu pie seriāla “Succession” sērijas “Hunting”, savukārt Džesijs Armstrongs (Jesse Armstrong) saņēma balvu par labāko scenāriju drāmas kategorijā – par seriāla “Succession” sēriju “This Is Not for Tears”.

“Succession” aktieris Džeremijs Strongs (Jeremy Strong) plūca laurus kā labākais aktieris drāmas kategorijā, bet “Succession” aktrise Čerija Džonsa (Cherry Jones) saņēma balvu kā labākā viesaktrise.

Komēdijseriālu kategorijā pārliecinoši uzvarējis seriāls “Schitt’s Creek”, iegūstot kopā deviņas balvas, tostarp galveno kategorijas balvu “Labākais komēdijseriāls”. Balvas saņēma arī “Schitt’s Creek” galveno lomu tēlotāji Jūdžins Levijs (Eugene Levy) un Ketrīna O'Hara (Catherine O’Hara), kuri tika apbalvoti kā labākais komēdijseriāla aktieris un labākā komēdijseriāla aktrise.

Tikmēr aktieri Daniels Levijs (Daniel Levy) un Ennija Mērfija (Annie Murphy) tika godalgoti par aktierdarbu otrā plāna lomās. Dens Levijs ieguva balvu par labāko komēdijseriāla scenāriju, bet kopā ar Endrjū Sividino (Andrew Cividino) – arī par labāko komēdijseriāla režiju. Gan scenārija, gan režijas balvas autori saņēma par seriāla fināla sēriju “Happy Ending”.

Par labāko miniseriālu šogad atzīts “HBO” darbs “Watchmen”. “Watchmen” aktrise Redžīna Kinga (Regina King) plūca laurus kā labāka aktrise miniseriālā, savukārt aktieris Jahja Abduls-Matēns II (Yahya Abdul-Mateen II) saņēma balvu par darbu otrā plānā lomā. Tikmēr autori Deimons Lindelofs (Damon Lindelof) un Kords Džefersons (Cord Jefferson) tika godalgoti par labāko miniseriāla scenāriju par “Watchmen” sēriju “This Extraordinary Being”.

24 gadus vecā Zendaja (Zendaya) saņēma balvu kā labākā dramatiskā seriāla aktrise par lomu HBO seriālā "Euphoria", kļūstot par jaunāko aktrisi, kas ieguvusi šo balvu.

Kā labākais otrā plāna aktieris dramatiskajā seriālā tika godalgots Bilijs Krūdaps (Billy Crudup) par lomu seriālā "The Morning Show". Kā labākā otrā plāna aktrise dramatiskajā seriālā tika godalgota Džūlija Gārnere (Julia Garner) par darbu "Netflix" seriālā "Ozark".

Ar pilnu balvu sarakstu iespējams iepazīties "Emmy" mājaslapā.

Amerikas Televīzijas akadēmijas rīkotā "Emmy" balvu pasniegšanas ceremonija šogad notika 72. reizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti