Rīta Panorāma

Intervija ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar Elīnu Vasku un Aiju Bērziņu

Elīna Vaska: Studēt aktiermākslu Latvijā nav mans aicinājums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Studēt aktiermākslu Latvijā nav mans aicinājums, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” saka Elīna Vaska, kuru tikko iepazinām kā galvenās lomas atveidotāju Berlīnes kinofestivāla “Kristāla lāci” ieguvušajā Renāra Vimbas filmā “Es esmu šeit”.

Elīna Vaska pamato nevēlēšanos studēt aktiermeistarību Latvijā ar to, ka pēc studijām nav citu iespēju, kā vien strādāt teātrī, taču to viņa negrib.

“Studēt aktiermākslu Latvijā nav mans aicinājums, jo es nejūtu savukārt pēc tam aicinājumu strādāt teātrī. Savādāk vienkārši nav iespējams būt tikai kino aktierim,” saka Vaska, taču, ja būtu piedāvājums tikai filmēties, tad, protams, viņa piekristu. Kā zināms, šobrīd Elīna Vaska studē Latvijas Kultūras akadēmijas Audiovizālajā nodaļā.

Jau vēstīts, ka filma "Es esmu šeit" ir sievietes pieaugšanas stāsts. Septiņpadsmitgadniece Raja dzīvo lauku mājās kopā ar valdonīgu vecmāmiņu un mazo brāli Robi (Andžejs Jānis Lilientāls). Baiss notikums satricina māsas un brāļa dzīvi, un meitene nu spiesta pieņemt lēmumus, no kādiem vairītos pat pieaugusi sieviete. Galvenajās lomās: Elīna Vaska, Andžejs Jānis Lilientāls, Edgars Samītis, Ruta Birgere, Zane Jančevska, Indra Briķe un citi.

Filma “Es esmu šeit” pasaules pirmizrādi piedzīvoja Berlīnes Starptautiskajā kino festivālā 14. februārī, bet Latvijas kinoteātros tiek izrādīta no 26. februāra.

“Viens no veiksmes faktoriem ir tas, ka filma ļoti ievelk līdzpārdzīvojumā galvenajai varonei. Arī tagad, kad filma “aizgājusi” kinoteātros Latvijā, no daudziem cilvēkiem dzirdu komplimentu, ka filma aizkustināja,” intervijā “Rīta Panorāmai” stāsta filmas producente Aija Bērziņa. “Man šķiet, ka tas ir būtisks moments skatītājam, ka filma ļoti personiski uzrunā.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti