Kultūras ziņas

Tamārai Soboļevai – 80

Kultūras ziņas

Top simtgades filma "Paradīze 89"

Elīna Vaska Eiropas jauno aktieru zvaigznājā

Elīna Vaska Eiropas jauno aktieru zvaigznājā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jaunā aktrise Elīna Vaska, pateicoties debijas filmai “Es esmu šeit”, jau pērn Berlīnes kinofestivālā apliecināja sevi kā spilgtu jaunu personību. Šogad viņa turpat Berlīnē piedalās projektā “European Shooting Stars”, piesaistot starptautisko plašsaziņas līdzekļu un aktieru atlases aģentu uzmanību. 13. februāra vakarā kopā ar deviņiem citiem jaunajiem aktieriem viņa mirdzēja uz Berlīnes kinofestivāla pils sarkanā paklāja.

Iepriekšējā statistika liecina, ka 90 procenti no Berlīnes izredzētajiem jaunajiem aktieriem turpina filmēties starptautiskos  projektos, viņi runā katrs trīs līdz piecās svešvalodās.

10 jaunie Eiropas kino aktieri, izturējuši bargu žūrijas atlasi, četru dienu laikā piedalījušies  lietišķās profesionāļu sarunās un greznās prezentācijas, piemēram, līdzās vācu lepnumam - filmai un tās varonim, "Oskaru" cerībai "Tonijam Erdmanam". Elīna Vaska Berlīnes kinofestivālā piedzīvojusi bezgalīgi garas darba stundas kameru priekšā.

Elīna šajā aktieru izlasē ir vienīgā debitante. Viņas  jaunie kolēģi jau ir strādājuši ar starptautiski pazīstamiem režisoriem: Andžeju Vajdu, Agnešku Holandu, Andžeju Žulavski. Britu-portugāļu jaunās aktrises filmas jau  trīskārt nominētas "Zelta globusam".

"Nedomāju, ka eksistē kāda veiksmes formula, bet galvenais - ir jāmēģina darīt, jābūt pārliecinātam un pacietībai, jo katrs darbs prasa lielu pacietību un laika patēriņu," saka aktrise Viktorija Gerra (Portugāle).

Vācu brīnumbērns Luiss Hofmans, filmējas no 11 gadu vecuma, pašlaik viņam ir 19, un šogad "Oskaram" nominēta dāņu vācu kopražojuma filma "Land of Mine" ar viņa piedalīšanos, bet viņš neslēpj saviļņojumu.

"Katrai valstij neatkarīgi no tā, vai tā ir liela vai maza, ir iespēja radīt labu filmu. Budžeta lielums to neizšķir, svarīgs ir stāsts, un mums šeit ir Latvijas aktrise, kaut arī vienīgā, ko es pazīstu, viņa ir fantastiska. Jums ir potenciāls," atzīst Hofmans.

Sarkanais paklājs festivāla pils priekšā nav izritināts tikai viņiem, jaunajiem aktieriem, taču tā ir viena no oficiālajām atzinībām, ka viņi ir pieņemti un Eiropas kino uz viņiem cer. Tam apliecinājums arī īpašā ceremonija un statuete, ko pasniedz britu aktieris Timotijs Spols. Viņi ir 2016.gada labākie.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti