#Ēkultūra: Latvijas Okupācijas muzejs bez maksas piedāvās dokumentālās filmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Okupācijas muzejs pievienojas Kultūras ministrijas kampaņai #Ēkultūra un piedāvā tiešsaistē bez maksas noskatīties muzeja veidotās dokumentālās filmas. No 16. marta kā pirmo var skatīt režisora Andra Feldmaņa filmu "Zedelgema", medijus informē muzeja pārstāvji.

1945./46. gada ziemā Zedelgemas kara gūstekņu nometnē bija ieslodzīti 11 700 latviešu karavīri, kuri bija spiesti karot vienas Latvijas neatkarībai naidīgas svešas varas – nacistiskās Vācijas – pusē pret otru tikpat naidīgu svešu varu – Padomju Savienību. Otrā pasaules kara beigās, 1945. gada maijā, viņi Vācijā no austrumu frontes devās uz rietumiem, cerot uz Rietumu sabiedroto izpratni un palīdzību Latvijas brīvības atgūšanai.

Izpratnes vietā 1945. gada septembrī viņi nokļuva britu pārvaldītajā un stingri apsargātajā gūstekņu nometnē Zedelgemā, Beļģijas armijas pirmskara munīcijas noliktavu kompleksā blakus tūkstošiem vācu karavīru. Nometnē viņi cieta no pārtikas trūkuma, slimībām, pazemojumiem un neziņas par savu likteni. Dokumentālā filma “Zedelgema” stāsta par astoņos mēnešos piedzīvoto šajā nometnē.

Tuvākajā laikā pieejamo filmu klāsts tiks papildināts. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti