Eiropas Parlamenta «Lux» kino balva piešķirta filmai «Ida»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Lux" kino balva šogad piešķirta Polijas un Dānijas kopražojuma filmai "Ida", 17.decembrī Strasbūrā svinīgā ceremonijā paziņoja Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājs Martins Šulcs.

Saņemot EP priekšsēdētāja pasniegto balvu, filmas režisors Pāvels Pavļikovskis teica: "Ida ir filma, kas spējusi uzrunāt publiku visā Eiropā. Tas liecina, ka kino nozarei joprojām ir svarīga loma sabiedrībā. "Lux" balva dod tūkstošiem Eiropas iedzīvotāju iespēju izjust kopīgas emocijas."

Savukārt EP priekšsēdētājs Martins Šulcs norādīja: "Eiropas filmās darbība nenotiek nezināmā vietā vai laikā. Tā risinās konkrētās vietās un konkrētā vēsturiskā kontekstā. Šīs filmas stāsta par mūsu kopējo vēsturi un par mūsu kaimiņtautām, tās sniedz mums ieskatu šo zemju dzīves realitātē un ļauj mums labāk izprast pašiem sevi un mūsu kaimiņu tautas. Stāsti, ar kuriem mūs iepazīstina Eiropas kino, pārvarot valstu robežas, ļauj mums labāk izprast citam citu, kā arī stiprināt kopīgās piederības izjūtu."

EP katru gadu pasniedz "Lux" kino balvu, tādējādi atbalstot Eiropas valstu filmu izplatīšanu Eiropas Savienībā (ES). Filmas izvēlas kino nozares speciālistu komiteja. Tā nolemj, kuras būs tās trīs filmas, kas piedalīsies oficiālajā konkursā. Savukārt uzvarētāju nosaka EP deputātu balsojums.

Trīs 2014.gada balvai izvirzītās filmas ir slovēņu režisora Roka Bičeka filma "Klases ienaidnieks", franču režisores Selīnes Siammas filma "Meiteņu banda", kā arī Polijas un Dānijas kopražojuma filma "Ida". Šīs filmas ir izplatītas visās ES dalībvalstīs un subtitrētas 24 valodās

Kā esam vēstījuši, "Ida" šogad triumfēja Eiropas Kinoakadēmijas balvu ceremonijā. Emocionālais stāsts par jaunu sievieti, kura vēlas uzzināt patiesību par savu ģimeni, novērtēts ar piecām Eiropas Kinoakadēmijas balvām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti