Edmunda Jansona animācijas filma saņēmusi balvu Zagrebā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Režisora Edmunda Jansona animācijas filma "Kora turneja" saņēmusi žūrijas īpašo balvu Zagrebas animācijas festivālā Horvātijā, lsm.lv pavēstīja studijas "Atom Art" pārstāve Sabīne Andersone.

No festivālam pieteiktajām 73 valstu 1725 filmām dalībai konkursā atlasītas vien 114, bet galvenajai konkursa sadaļai – 37 filmas. Bērniem domāto animācijas filmu konkursā atlasītas vēl divas filmas no Latvijas - Anetes Meleces "Kiosks" un Edmunda Jansona "Starptautiskā Tēva diena".

Animācijas festivāls Zagrebā ir viens no būtiskākajiem notikumiem animācijas filmu veidotāju kalendārā, līdzās festivāliem Anesī, Otavā un Hirosimā.

Filmai "Kora turneja" piešķirto apbalvojumu festivāla žūrija pamato, novērtējot gan filmas vizuālās, gan audio kvalitātes: „Vienkāršs un piesaistošs grafisko elementu lietojums spēlē ar telpu un formu, kā arī izcils vokālu izmantojums”.

Filmas komponists un skaņu režisors ir Ģirts Bišs. Filmu ieskaņoja Rīgas Doma zēnu koris. Filma tapusi studijā "Atom Art" un Latvijā tikusi demonstrēta kinoteātros un kultūras namos Kinopunkta un Filmu maratona programmu ietvaros.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Šobrīd Edmunds Jansons strādā pie animācijas seriāla "Lupatiņi" jaunajām sērijām - "Kā Lupatiņi veseļojās", "Kā Lupatiņi būvēja māju" un "Kā Lupatiņi slēpās", kuru pirmizrāde gaidāma rudenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti