Edinburgas kino festivālā pirmizrādi piedzīvos Matīsa Kažas drāma «Neona pavasaris»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

15. augustā pasaules pirmizrādi Edinburgas Starptautiskajā kino festivālā (Edinburgh International Film Festival) piedzīvos Matīsa Kažas drāma jauniešiem "Neona pavasaris", kuras pirmizrāde Latvijā ir plānota rudenī. Tehno mūzika, reiva ballītes un seksuālās identitātes meklējumi savijas stāstā par studenti Laini no Rīgas priekšpilsētas, kuras ģimene ir nonākusi savstarpējo attiecību krīzē, informēja filmas veidotāji.

Edinburgas kino festivāls Skotijā, Lielbritānijā, ir viens no vecākajiem kino festivāliem pasaulē, tas šogad norisinās no 12. līdz 20. augustam un piedāvās īpašu atmosfēru, jo līdzās bagātīgai kino programmai un pirmizrādēm pilsētā norisināsies arī slavenais Edinburgas ''Fringe'' festivāls, kas ir lielākais mākslas festivāls pasaulē. Filma "Neona pavasaris" iekļauta festivāla "Night Moves" programmā.

Filma "Neona pavasaris"
Filma "Neona pavasaris"

 ""Neona pavasaris" ir emocionāls stāsts par mūsdienu jauniešu attiecībām, par cilvēku tiekšanos vienam pie otra un reizēm arī nesatikšanos. Par citu dzīvi, kas sākas nakts aizsegā. Par pasauli, kas mums apkārt šodien. Mēs centāmies izvairīties no moralizēšanas, bet būt godīgi," filmu raksturoja tās režisors Matīss Kaža.

Filma "Neona pavasaris"
Filma "Neona pavasaris"

Filmas galvenajā lomā debitē jaunā dzejniece, dramaturģe un aktrise Marija Luīze Meļķe. Citas būtiskas lomas filmā atveido jaunie aktieri Grēta Trušiņa, Gerds Lapoška, Agnese Rukšāne, Matīss Ozols, Timotejs Pelle Kalniņš un Emīls Ralfs, kā arī aktieris Jānis Skutelis.

Filmas komandā ir režisors un scenārija līdzautors Matīss Kaža, scenārija līdzautore Marija Luīze Meļķe, operators Aleksandrs Grebņevs, mākslinieks Rūdolfs Baltiņš, komponists Toms Auniņš, grima māksliniece Aija Beata Rjabovska, kostīmu mākslinieki Laura Jančauska un Krišjānis Elviks, montāžas režisore Paula Popmane, skaņu režisors Aleksandrs Vaicahovskis un producenti Matīss Kaža, Una Celma un Dace Siatkovska.

Filma tapusi studijās "Trickster Pictures" un "Deep Sea Studios" sadarbībā ar "Fenixfilm".

Filmu "Neona pavasaris" kinoteātros Latvijā plānots demonstrēt 2022. gada rudenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti