Džeina Fonda BAFTA balvu saņem neklātienē, jo aizturēta par dalību protestā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Slavenajai aktrisei, rakstniecei un politiskajai aktīvistei Džeinai Fondai (Jane Fonda) piešķirta prestižā BAFTA kino balva, ko pasniedz Britu Kino un televīzijas mākslas akadēmija par īpaši izciliem sasniegumiem kino nozarē. Tomēr māksliniece to nevarēja saņemt klātienē, jo ir aizturēta par piedalīšanos vides aktīvistu akcijās.

 Aktrise par apbalvojumu pateicas video, kurā redzams, kā viņa tiek aizturēta par dalību akcijā.

Šajā video Fonda skaidro, ka nesen pārcēlusies uz Vašingtonu, kur plāno pavadīt vairākus mēnešus un ik nedēļu piedalīties protestos, lai vērstu sabiedrības un politiķu uzmanību uz pieaugošo klimata krīzi.

BAFTA “Britannia Awards” ceremonijā par pasaules mēroga ieguldījumu godināts tika aktieris Džekijs Čens (Jackie Chan), režisors Džordans Pīls (Jordan Peele) saņēma balvu par izcilību režijā, aktrise Fēbe Volere-Bridža (Phoebe Waller-Bridge) ieguva Lielbritānijas labākā mākslinieka titulu, aktieris Stīvs Kūgans (Steve Coogan) saņēma balvu par izcilību komēdijas žanrā, savukārt leģendārais televīzijas rakstnieks un producents Normans Līrs (Norman Lear) tika godināts par izcilību televīzijā.

KONTEKSTS:

Piektdien, 25. oktobrī, Losandželosā notika BAFTA “Britannia Awards” ceremonija. Britu Kino un televīzijas mākslas akadēmija Losandželosā ik gadu piešķir vairākas izcilības balvas, veicinot Lielbritānijas un Holivudas kino industriju sadraudzību. Pirmo reizi šī balva pasniegta 1989. gadā Džeimsa Bonda filmu producentam Albertam R. Brokoli. Gadu gaitā to saņēmušas tādas industrijas leģendas kā Maikls Keins, Mārtins Skorsēze, Entonijs Hopkins, Klints Īstvuds, Helēna Mirena, Stīvens Spīlbergs, Džordžs Lūkass, Keita Vinsleta, Roberts De Niro, Džordžs Klūnijs, Keita Blanšeta un Džims Kerijs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti