Rīta Panorāma

Senie Pareizticīgo dziedājumi tiešraidē

Rīta Panorāma

Prāgā protestē pret karantīnas režīmu

"Dvēseļu puteni" izrādīs ASV

«Dvēseļu puteni» izrādīs ASV; «The New York Times» kritizē kara atainojumu filmā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Režisora Dzintara Dreiberga filma “Dvēseļu putenis”, kuru Latvija izvirzījusi “Oskara" balvai kategorijā “Labākā ārzemju filma”, 8. janvārī piedzīvos pirmizrādi ASV virtuālajā kino. Tikmēr laikrakstā “The New York Times” publicēta filmas recenzija, kurā kritizēts veids, kādā “Dvēseļu putenis” ataino kara realitāti.

Nacionālais kino centrs “Dvēseļu puteņa” mārketinga atbalstam piešķīris 20 tūkstošus eiro. Summa ir neliela, ņemot vērā, ka citu valstu konkurenti līdzīgās kampaņās iegulda vidēji ap 100 tūkstošiem eiro, tāpēc filmas veidotāji jau ilgāku laiku aktīvi darbojušies, lai piesaistītu papildu atbalstu gan no privātā, gan publiskā sektora. Finansējums tiek izmantots publicitātei ASV, par kuru rūpes uzticētas Losandželosas uzņēmumam "Accolade Publicity & Consulting", kas iepriekš strādājis ar tādām lentēm kā "Bohemian Rhapsody" par leģendāro grupu “Queen”, populāro "Boyhood" jeb "Puikas gadi" un citām.

Šī ir trīspadsmitā reize, kad arī Latvija izvirzījusi filmu, kas pretendēs uz nomināciju ASV Kinoakadēmijas balvai “Oskars”, sacenšoties kategorijā “Labākā ārzemju filma / Best International Feature Film”. “Oskara” balvu kandidātu pieteikšanas un nominēšanas procesi šogad ārkārtas situācijas dēļ ir novirzīti laikā par diviem mēnešiem – apbalvošanas ceremonija, kas parasti notiek februāra beigās, šobrīd plānota 2021. gada 25. aprīlī. Valstīm savi nacionālie pieteikumi bija jāiesniedz līdz 31. decembrim, pirmais nomināciju pretendentu saraksts (10 filmas) tiks izziņots 2021. gada 9. februārī. Pandēmijas dēļ mainīti balvas noteikumi un kā pretendenti uz nomināciju var kvalificēties arī filmas, kas šogad pirmizrādi piedzīvo straumēšanas platformās (iepriekš izrādīšana kinoteātrī bija obligāts noteikums).

Tikmēr laikraksta “The New York Times” interneta vietnē jau publicēta kritiska filmas recenzija. Recenzents Glens Kenijs (Glenn Kenny) slavē filmas operatora darbu un montāžu, bet kritiski izsakās par Pirmā pasaules kara šausmu atainojumu un spriež, ka gan pašai filmai, gan tās mārketinga stratēģijai ASV ir viens vēstījums: “Uz priekšu, Latvija!”.

Līdz ar filmas nonākšanu pie ASV skatītājiem recenzijas publicējuši arī tādi mediji kā "Variety" un "Los Angeles Times".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti