«Dvēseļu puteņa» veidotāji saņem atbalstu filmas virzībā uz «Oskara» nomināciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Spēlfilmas ''Dvēseļu putenis'' veidotāji konkursa kārtībā ieguvuši arī Nacionālā Kino centra (NKC) līdzekļus filmas mārketinga atbalstam, virzot kinolenti uz ''Oskara'' nomināciju.

Režisors Dzintars Dreibergs stāstīja, ka piešķirtie 20 000 eiro tiks izlietoti filmas publicista algošanai, bez kura pakalpojumiem nav iespējams piedalīties šajā kino sacensībā.

Viņa uzdevums būs veidot publicitātes kampaņu, lai filmu pamanītu starp 100 citiem kandidātiem un to noskatītos balsojošie ASV kinoakadēmijas biedri.

20 000 eiro filmas mārketinga atbalstam pasaules kontekstā ir neliela summa, tāpēc filmas komanda patlaban aktīvi piesaista arī papildu atbalstu gan no privātā, gan publiskā sektora, lai popularizētu stāstu no Latvijas.

Režisors Dzintars Dreibergs
00:00 / 00:47
Lejuplādēt

Dreibergs ir gandarīts, ka par publicitātes kampaņas veidošanu izdevies vienoties ar Losandželosas uzņēmumu "Accolade'", kura klientu vidū ir tādi kino industrijas dūži kā "Amazon Studios" un "Netflix".

KONTEKSTS:

Latvija ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars" kategorijā "Labākā ārzemju filma / Best International Feature Film" izvirzījusi režisora Dreiberga spēlfilmu “Dvēseļu putenis”. Tā saņēma nacionālo kino balvu “Lielais Kristaps” kā gada labākā filma.

Filma “Dvēseļu putenis” pirmizrādi piedzīvoja 2019. gada 8. novembrī. Tās darbība risinās 100 gadus senā pagātnē, kad sešpadsmitgadīgais Artūrs dodas strēlniekos un kopā ar draugiem cīnās par brīvību – pat tad, kad neviens nezina, kurā pusē tā meklējama.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti