«Dvēseļu puteņa» režisors: Prieks par skatītāju izvēli un bērnu interesi par vēsturi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Par visu laiku Latvijā kinoteātros skatītāko filmu kļuvušās lentes “Dvēseļu putenis”  režisors Dzintars Dreibergs atzīst, ka, veidojot filmu, viņš sev izvirzīja citus mērķus, taču panākumi ir ļoti patīkami.

Piecu nedēļu laikā filma ne vien pārspējusi visus līdzšinējos pašmāju kino skatīšanās rekordus atjaunotās Latvijas vēsturē, bet kļuvusi arī par visu laiku pieprasītāko un skatītāko filmu Latvijas kinoteātros - to noskatījušies teju 208 000 skatītāju.

Dreibergs LTV raidījumam “Viens pret vienu” atzina, ka iepriekš ir izskanējis, ka līdzšinējos rekordus pārspēt nav iespējams, bet pienāca tas patīkamais brīdis, pierādījās, ka Latvijā ir aktīvs skatītājs, “un esam rekordisti”.

Režisors stāstīja, ka viņš sev definēja mērķus, vērtējot darbu pie filmas - vai viņš izdarīja visu, ko varēja un vai, atnākot uz Brāļu kapiem, viņš varēs justies labi un pašam nebūs sev pārmetumu.

Tomēr “būtu skumji pavadīt 6 gadus, strādājot pie filmas”, bet skatītājiem būtu cita izvēle; “ja tā būtu, nebūtu patīkami”, atzina Dreibergs.

Viņš stāstīja, ka patīkami ir arī tas, ka pēc filmas cilvēki dalās ar savas dzimtas, savu vecvecāku stāstiem, bet bērni neliek vecākus mierā, uzdodot jautājumus par to, kas tās bija par kaujām.

Dreibergs arī atklāja, ka pēc panākumiem Latvijā februārī plānots sākt strādāt pie tā, lai par šo stāstu uzzinātu arī ārzemēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti