DVD formātā iznāk filma «Mammu, es tevi mīlu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sērijā "Latvijas filma" DVD formātā iznāk režisora Jāņa Norda filma „Mammu, es tevi mīlu”, lsm.lv pavēstīja izdevēji.

Pirmoreiz starptautiski filma tika novērtēta 2013. gadā. Kā vēstīts, "Mammu, es tevi mīlu" Berlināles festivāla sadaļā „Generation Kpluss” ieguva žūrijas „Grand Prix” kā labākā spēlfilma. Tāpat filma izpelnījās žūrijas balvu arī Losandželosas filmu festivālā. Savukārt Latvijā lielā skatītāju interese – filmu kinoteātros ir noskatījušies vairāk nekā 40 000 skatītāju – to ierindojusi starp skatītākajām pašmāju filmām. Filma kļuva arī par laikraksta "Diena" Gada balvas kultūrā 2013 laureāti un saņēma Latvijas Televīzijas raidījuma "100g kultūras" gada balvu "Kilograms kultūras".

“Bez minstināšanās „Mammu, es tevi mīlu” ir viena no pēdējo gadu Latvijas kino lielākajām veiksmēm. Filma ar pārsteidzošu realitātes izjūtu un teju juteklisku klātbūtnes garšu," norāda kinokritiķe Dita Rietuma.

"Mammu, es tevi mīlu" ir dinamisks attiecību trilleris par divpadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu – Raimonds aizbēg no mājām, iekuļas apšaubāmā afērā ar vietējo prostitūtu un nonāk policijas redzeslokā, līdz visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

“Spēlfilma "Mammu, es tevi mīlu" šobrīd ir ieguvusi jau divpadsmit kino balvas Eiropā, ASV, Kanādā, Izraēlā un Indijā. Šobrīd filma ir izrādīta vairāk nekā 70 starptautiskos kinofestivālos visā pasaulē, par filmu recenzijas rakstījuši pasaules nozīmīgākie kinoizdevumi un digitālie mediji (Screen, Indiewire, Variety, Hollywood Report u.c.). Filmas izplatīšanas tiesības ir iegādājusies Dienvidkoreja, Indija un Islande. Domāju, šis ir lielisks veids, kā iezīmēt Latviju lielajā pasaules kino kartē,” par filmas starptautiskajiem panākumiem stāsta producente Alise Ģelze.

"Mammu, es tevi mīlu" DVD izdevums sērijā "Latvijas filma" ierindosies līdzās tādām nozīmīgām filmām kā "Zvejnieka dēls", pirmajai latviešu skaņu filmai, kas radīja furoru tālajā 1939. gadā, "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", kas aptaujās daudzkārt atzīta par visu laiku labāko latviešu filmu, "Ezera sonāte", vienai no spēcīgākajām latviešu melodrāmām, un "Rūdolfa mantojums", kas kļuva par vienu no apmeklētākajām pašmāju filmām.

Tuvākajā laikā jaunais Latvijas filmas DVD izdevums "Mammu, es tevi mīlu" būs pieejams mūzikas ierakstu un grāmatu veikalos, degvielas uzpides stacijās "Statoil", kā arī interneta veikalā bestbaltic.lv, sola izdevēji. Visi Latvijas filmas izdevumi ir tulkoti krieviski un angliski.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti