Doma dārzā jauno režisoru eksperimentālās īsfilmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

25. jūlijā, šīsvasaras otrajā kino vakarā, uz brīvdabas ekrāna Doma dārzā būs iespējams redzēt Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) absolventu, jauno režisoru Madaras Dišleres, Mārtiņa Urķa un Gundara Jakobsona kinostāstus – ”Dzejolis”, ”Lūdzu, netraucēt”, kas ir mākslas un kultūras festivāla ROJAL laureāti, kā arī filmu ”Robeža”, informēja projekta "MansDoms" vadītājs Gatis Vectirāns.

”Dzejolis” ir melnbalts ekranizējums par dzejnieci Austru Skujiņu, notikumiem, kuri aizvijas līdz viņas pēdējam sarakstītajam dzejolim. Tā balstīta uz reāliem notikumiem, kas risinājušies neilgi pirms rakstnieces pāragrās nāves – darbu, bohēmu, satikšanos ar policistu, kas noved negaidītu pavērsienu virpulī. Izvēle starp padošanos un risku. Filmas režisore Madara Dišlere līdz šim veidojusi vairākas īsfilmas, kino industriju kā aktrise sākot iepazīt jau bērnībā, spēlējot Vara Braslas filmā ”Emīla nedarbi”.

Otra kino vakara filma ”Lūdzu netraucēt” ir Mārtiņa Urķa 2011. gada LKA radošās skates darbs. Tuvs ikvienam, jo ir vēstījums par lietām, kuras mums ir svarīgas un jāpaveic. Jautājums tikai, kā to izdarīt? Kā atrast būtiskajam laiku tad, kad svarīgāk šķiet iztīrīt māju vai izdarīt jebko citu?

Savukārt trešā, Gundara Jakobsona ”Robeža”, ir stāsts par mūsos katrā esošajām robežām.

Kopumā vasaras kino vakaros Rīgas Doma dārzā tiks izrādītas desmit latviešu autorfilmas, kuras tematiski sakārtotas vairākos filmu blokos. Ieeja kino vakaros ir bez maksas.

Ar visām filmu programmām iespējams iepazīties: http://www.mansdoms.lv/lv/pasakumi/74-kinodoma-darzs

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti