Dokumentālā kino festivālu «Artdocfest/Riga» atklās ar režisoram Jurim Podniekam veltītu koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Festivāls “Artdocfest/Riga” 26. novembrī tiks atklāts ar izcilajam kino dokumentālistam, režisoram Jurim Podniekam veltītu audiovizuālu priekšnesumu – koncertu Rīgas Domā, informēja festivāla organizatori.

Muzikālā priekšnesuma izpildītāji būs maestro Gidons Krēmers un “Kremerata Baltica”.

Programmā iecerēts atskaņot Arvo Perta, Gijas Kančelli un Alfrēda Šnitkes kompozīcijas, kas savīsies ar īpaši šim pasākumam veidotu vizuālu materiālu – Jura Podnieka filmu kadru un hronikas kolāžu. Vizualizāciju režisors – Roberts Rubīns.

Koncertu raidīs Latvijas Televīzija. Uz savām teritorijām to plāno pārraidīt arī lielie starptautiskie televīzijas kanāli "Dožģ" (Krievija) un "Current Time" (ASV, Čehija). Uz pasākumu būs pieejams ierobežots biļešu skaits.

Festivāla rīkotāji norāda – tā kā pasākumu filmēs Latvijas Televīzija, gadījumā, ja Covid-19 uzliesmojuma dēļ tiks aizliegts rīkot publiskus pasākumus, skatītāji varēs vērot programmu televīzijā un ierakstos.

“Atklāsmes, kas savulaik tika gūtas, skatoties Jura Podnieka filmas, spēja izmainīt cilvēku attieksmi pret notiekošo, pret valdošo sistēmu, pret sevi.

Juris Podnieks bija spilgta un radoša personība, kurš savas dzīves laikā radīja neaizmirstamus un spēcīgus kino darbus. Neviena cita latviešu režisora filmas nav pieredzējušas tik plašu auditoriju pasaulē,” uzsver “Artdocfest/Riga” organizatori.

“Cilvēks dzīvo vairākas dzīves. Tā ir labākā doma, kas mani sasilda. Un līdz ar katru nākamo dzīvi viņš pakāpeniski pilnveidojas. Man gribētos vairāk pagūt šajā dzīvē. Bet, ja neizdosies, tad nākamajā,” savulaik teicis kino režisors Juris Podnieks, kurš savas dzīves laikā bija paguvis iemantot taisnības cīnītāja un “acu atvērēja” slavu.

Pasākumu atbalsta Rīgas dome, organizē – Jura Podnieka studija, “Kremerata Baltica”, “Artdocfest/Riga”.

Pirmais starptautiskais dokumentālā kino festivāls “Artdocfest/Riga” no 26. novembra līdz 1. decembrim notiks Rīgā, kinoteātrī “Splendid Palace”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti