Dokumentālā filma «Sibīrijas bērni. Mēs atceramies» atskatīsies uz leģendārajām ekspedīcijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Fonds “Sibīrijas bērni” ik gadu 14. jūnijā dodas atmiņu braucienā uz Sibīriju, lai pieminētu tur palikušos tuviniekus. Covid-19 pandēmijas dēļ šogad ierastā ekspedīcija nevar notikt un klātienes aktivitātes nav plānotas. Tomēr tapusi dokumentāla filma “Sibīrijas bērni. Mēs atceramies”. Filmas televīzijas pirmizrāde būs vērojama 14. jūnijā LTV1 un REPLAY.lv.

Līdztekus fonda ceļojumiem regulāri tapušas dokumentālas filmas un organizētas konferences. Atmiņu stāstu fiksācija un saglabāšana nākamajām paaudzēm ir bijusi fonda darbības pamatā jau 20 gadus. Šogad fondam ir jubileja, taču Covid-19 pandēmijas laikā klātienes aktivitātes netika plānotas.

Tomēr, neskatoties uz ierobežojumiem un to, ka pagaidām nav iespējama jauna ekspedīcija, ir tapusi dokumentāla filma “Sibīrijas bērni. Mēs atceramies”.

Tajā apkopotas 1941. gadā uz Sibīriju izvesto pulcēšanās reizes, ietverti arhīva materiāli no iepriekš uzņemtām filmām, kā arī atklāti spilgtākie brīži no leģendārām ekspedīcijām 20 gadu garumā.

Dokumentālās filmas veidotāji – režisore un producente Dzintra Geka, montāžas režisors Armands Zvirbulis, operatori – Viktors Gribermans, Aivars Lubānietis.

Dokumentālā filmā “Sibīrijas bērni. Mēs atceramies” – 14. jūnijā pulksten 14.15 LTV1 un REPLAY.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti